Vatsatautien poliklinikka

Vatsatautien poliklinikalla tutkitaan ja hoidetaan ruokatorven, mahalaukun, suoliston ja maksan sairauksia. Vatsatautien poliklinikan tähystystoiminta on siirtynyt 27.1.2020  alkaen  Uuden sairaalan Toimenpideyksikköön kerrokseen 3, käynti F1 pääoven kautta. Vastaanottotoiminta jatkaa myös vanhan sairaalan puolella. Olkaa hyvä ja tarkistakaa kutsukirjeestä kummalle puolelle aikanne on varattu.

Poliklinikan toimintaa ovat 
- gastroenterologinen vastaanottotoiminta, 
- ruokatorven toiminnalliset tutkimukset (manometriat, pH-nauhoitukset),
- PEG- l. gastrostomaensiletkujen vaihdot,
- mahalaukuntähystykset (gastroskopiat) ja
- paksusuolentähystykset (kolono- ja sigmoidoskopiat).
Tähystysten yhteydessä voidaan diagnostiikan lisäksi tehdä myös hoitotoimenpiteitä. 

Vatsatautien poliklinikka on erikoissairaanhoidon ajanvarauspoliklinikka, jonne tarvitaan lähete terveyskeskuksesta, työterveyshuollosta, yksityislääkäriltä tai muusta terveydenhuollon yksiköstä. Tutkimusten ja hoidon jälkeen potilaan jatkoseuranta toteutetaan joko avosektorilla tai joidenkin hoidonporrastuksessa sovittujen potilasryhmien osalta pitempiaikaisesti erikoissairaanhoidossa. 

Tulehduksellisia suolistosairauksia (colitis ulcerosa ja Crohnin tauti) sairastavien IBD- potilaiden suolistosairauden hoito ja seuranta Kainuussa on kokonaisuudessaan keskitetty vatsatautien poliklinikalle. IBD- potilaat voivat siten tarvittaessa sovittujen kontrolliensa välillä olla yhteydessä poliklinikalle suolistosairautensa hoitoon liittyvissä asioissa. Yhteydenotto on mahdollinen joko soittoajalla (klo 9-11) tai potilaskohtaisesti avatun omasote-linkin kautta.

Voit lähettää Omasote viestin vatsatautien poliklinikalle. Lähetä viesti vatsatautien poliklinikalle. Viesti lähetetään Omasote-palvelussa, viestin lähettäminen edellyttää kirjautumisen verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella, minkä vuoksi se on tietoturvallinen viestinvälitys. 

Vatsatautien po­lik­li­ni­kal­la on käy­tös­sä ta­kai­sin­soit­to­jär­jes­tel­mä. Soi­tam­me si­nul­le ta­kai­sin mah­dol­li­sim­man pian tai vii­meis­tään seu­raa­van työ­päi­vän ai­ka­na.

Yhteystiedot:
Takaisinsoittopalvelumme on avoinna ma–to klo 7.30 - 16.00, perjantaisin ja arkipyhien aattoina klo 7.30 - 15.00, puh. 044 797 4923.

Omasote (IBD-potilaat)

Osoite:
Kainuun keskussairaala
Vatsatautien poliklinikka
Sotkamontie 13
87300 Kajaani