Fysiatrian poliklinikka

Tutkimme, hoidamme ja kuntoutamme potilaita, joilla on erilaisia kipuja ja ongelmia tuki- ja liikuntaelinten alueella. Lisäksi toimimme sisätautien, neurologian, kirurgian, keuhkosairauksien, lastentautien ja psykiatrian vastuualueilla. Poliklinikallamme työskentelee fysiatri, erikoistuva lääkäri ja fysioterapeutteja. Poliklinikalla korostuu arvioiva ja konsultoiva toiminta.  Hoidamme kaikenikäisiä potilaita vastasyntyneistä ikä-ihmisiin.

Potilaat tulevat fysiatrian poliklinikalle lääkärin lähetteellä alueen terveyskeskuksista, muista sairaaloista tai terveydenhuollon palvelupisteistä, KAKS:n eri yksiköistä sekä varuskunnasta. Poliklinikan lääkärit määräävät potilaille tarvittavat tutkimukset, suunnittelevat yhdessä potilaan kanssa hoitoon ja kuntoutukseen liittyvät asiat ja kannustavat potilaita osallistumaan aktiivisesti kuntoutumiseensa. Fysioterapeutit kuntouttavat potilaita fysiatrian poliklinikalla, sairaalan eri osastoilla sekä psykiatrian yksiköissä. Fysioterapia käynnistyy lääkärin tekemällä fysioterapiapyynnöllä. Fysioterapeutit laativat potilaille kuntoutumista tukevat harjoitteluohjeet, avustavat heitä niiden tekemisessä ja motivoivat omatoimiseen harjoitteluun.

Fysioterapeutit tekevät myös sarjahoitoja, joiden kesto määräytyy yksilöllisesti. Poliklinikalla fysioterapeutit  tekevät liiketerapian ohella myös erilaisia manuaalisia käsittelyjä,  antavat fysikaalisia hoitoja ja tekevät  lapsipotilaille mm. motorisen kehityksen arvioita. Lisäksi fysioterapeutit tekevät erikseen sovittujen leikkausten jälkikontrolleja.

Fysiatrian poliklinikan tilat sijaitsevat sairaalan pohjakerroksessa, jossa on useita vastaanottohuoneita ja liikuntasali harjoituslaitteineen.

Yhteystiedot:

Puhelin 08 6156 2245 kanslia
Osoite   Kainuun keskussairaala
             Sotkamontie 13
             87300 Kajaani