Vastasyntyneiden teho-osasto

 

Vastasyntyneiden teho-osasto on osa Kainuun sosiaali– ja terveydenhuollon kuntayhtymän perhepalveluja.  Vastasyntyneiden teho-osastolla on valmiudet tehohoitoa tai tehostettua tarkkailua tarvitsevan vastasyntyneen tai keskosena syntyneen vauvan seurantaan ja hoitoon.  Pienet potilaat tulevat hoitoon joko suoraan synnytyssalista, synnyttäneiden vuodeosastolta tai jatkohoitoon yliopistosairaaloista. 

Kolme tehohoitopaikkaa käsittävä yksikkö sijaitsee synnytyssalin välittömässä yhteydessä ensimmäisessä kerroksessa. Vanhemmat voivat olla hoitamassa lastaan ympäri vuorokauden ja ennen vauvan kotiinlähtöä on mahdollisuus ympärivuorokautiseen vierihoitoon erillisissä perhehuoneissa.

Tiivistä yhteistyötä tehdään synnytyssalin, synnyttäneiden vuodeosaston, erityistyöntekijöiden, äidinmaitokeittiön ja neuvoloiden kanssa.  Perhetyöntekijäksi erikoistunut sairaanhoitaja voi tehdä tarvittaessa myös kotikäyntejä.  Perhekeskeisyys, turvallisuus, yksilöllisyys ja jatkuvuus ovat hoitotyötä ohjaavia periaatteita.

Yhteystiedot:

Puh. 044 797 0597

Käyntiosoite:

Kainuun keskussairaala
1. kerros synnytyssalien yhteydessä
Sotkamontie 13
87300 Kajaani

Potilasohjeet:

Vertaistuki- ja potilasjärjestöjä:

Keskosvanhempien yhdistys Kevyt http://www.kevyt.net/
Huuli- ja suulakihalkiokeskus HUSUKE http://www.hus.fi/sairaanhoito/sairaalat/toolonsairaala/osastot/husuke/Sivut/default.aspx

Lisätietoa:

Perheaikaa.fi https://www.perheaikaa.fi/
Imetyksen Tuki ry https://imetys.fi/
Terveyskylä.fi https://www.terveyskyla.fi/naistalo/raskaus-ja-synnytys

Terveyskylä.fi https://www.terveyskyla.fi/lastentalo/tietoa-lasten-sairauksista/keskosena-kotiin

.