Keskussairaala

Osoite: Sotkamontie 13, 87300 Kajaani

Kainuun keskussairaala kuuluu Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymään, joka vastaa koko Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollosta. 

Kainuun keskussairaala vastaa Kainuun erikoissairaanhoidon tasoisista terveyspalveluista. Sairaalan toiminta kattaa kaikki suurten erikoisalojen polikliinisen toiminnan, vuodeosasto-toiminnan sekä niiden tarvitsemat tukipalvelut. Hallinnollisesti toiminta sosiaali- ja terveystoimessa jakaantuu edelleen terveyden- ja sairaudenhoidon, perhepalveluiden sekä sairaanhoidon palveluiden tulosalueille. Sairaansijoja sairaalassa on yhteensä 221. Palveluiden tuottamiseen osallistuu yli 900 terveydenhuollon ammattilaista.

Vuodeosastohoitopäiviä sairaalan somaattisilla osastoilla kertyy vuosittain noin 60 000 ja psykiatrisilla osastoilla noin 23 000. Vastaavasti poliklinikkakäyntejä toteutuu somaattisten erikoisalojen poliklinikoilla vuodessa noin 140 000 ja psykiatrisilla poliklinikoilla noin 54 000. 

Poliklinikkojen yhteystiedot 
Osastojen yhteystiedot
Muut yhteystiedot 

Uusi sairaala

Kaikki keskussairaalan yksiköt ovat muuttaeet uuden sairaalan tiloihin. Vanhan sairaalan rakennusten purku on käynnissä ja kestää arviolta vuoden 2022 loppuun saakka.

Sairaala-alueen rakennukset, kulkureitit ja parkkipaikat löydät KAKS:n aluekartasta. (Huom: Sotkamontien puoleinen parkkialue on kokonaan henkilökunnan käytössä eikä asiakaspysäköinti ole sallittu siellä ollenkaan.)

Aluekartan tulostettava pdf-versio: 

 

 

KAKS aluekartta 2022

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Saapuminen ja ilmoittautuminen

Asiakkaat ilmoittautuvat saapuneeksi aulan automaateilla ja siirtyvät ohjeiden mukaisille odotusalueille. Sisäänkutsut uudessa sairaalassa näkyvät odotusalueiden näyttöruuduilla sekä vastaanottohuoneiden ovenpielinäytöillä. HUOM! Toistaiseksi yleislääketieteen poliklinikalla ilmoittautumisautomaatit eivät ole käytössä, vaan sisään kutsutaan nimellä pkl:n odotusalueelta.

Huomaathan, että saavuttaessa pääsisäänkäynnistä sisääntulokerros on 2. kerros, kuten vanhassakin sairaalassa.