Apuvälinekeskus Kainuun keskussairaalassa

Apuvälineyksikkö

Apuvälinepalvelut ovat osa asiakkaan kuntoutus- ja palvelukokonaisuutta. Apuvälineprosessi lähtee asiakkaan tarpeista ja apuvälineratkaisut tehdään yksilöllisesti. Tavoitteena on tukea asiakkaan toimintakykyä hänelle soveltuvilla ja tarkoituksenmukaisilla apuvälineillä sovittujen käytäntöjen pohjalta.

Apuvälineprosessiin sisältyy lähetekäsittely, apuvälineiden arviointi, suunnittelu, sovitus, hankinta, lainaus ja luovutus, käytön opetus asiakkaalle ja hänen kanssaan toimivalle lähiverkostolle ja yhteistyötahoille sekä käytönseuranta.

Lääkinnällisen kuntoutuksen apuvälinepalvelut ovat Kainuun sote -kuntayhtymässä jaettu eri vastuualueille. Asiakas saa apuvälinepalvelut joko perusterveydenhuollon tai erikoissairaanhoidon kautta.

Kainuun keskussairaalan apuvälinepalveluihin tarvitaan kirjallinen lähete. Lähetteen voi antaa hoitava lääkäri, fysioterapeutti tai muu terveydenhuollon ammattilainen. Kainuun keskussairaalan kautta lainattavia apuvälineitä ovat esimerkiksi aktiivipyörätuolit, seisomatelineet, sähköpyörätuolit ja -mopedit, sähkösängyt, moottoroidut painehaavapatjat sekä imulaitteet

Kainuun apuvälinekeskuksen yhteystiedot:

Kainuun keskussairaala
Sotkamontie 13
87300 Kajaani (vanha sairaala 2. krs)

Kainuun keskussairaalan apuvälinelainaamo puh.050 564 7974
Kajaanin terveysaseman apuvälinelainaamo puh. 08 6156 7264

Otamme ottaneet käyttöön takaisinsoittopalvelun. Takaisinsoittopalvelu on avoin arkisin ma-to klo 7.30-16.00, pe 7.30-15.30. Olemme teihin yhteydessä seuraavaan arkipäivään klo 16.00 mennessä. 

Vastuuhenkilöt:
Tulosyksikköpäällikkö Jaana Leinonen puh. 044 7970605
s.posti jaana.leinonen@kainuu.fi

 

Kätevä koti

Kainuun keskussairaala, 2.krs (vanha päivystyspkl)