Tiedote 30.01.2021

Yli 30 henkilöä asetettu karanteeniin eilen uutisoiduista tartunnoista – yksi muu uusi tartunta

Eilen raportoiduista Ylä-Savon alueelta alkunsa saaneet tartuntaketjun sairastumiset ovat johtaneet yli 30 henkilön karanteenimääräyksiin.

Koronatartunnan saaneessa vapaa-ajan seurueessa oli henkilöitä Kuhmosta ja Puolangalta sekä Kajaanista. Sairastuneita on tällä hetkellä viisi, joista yksi on ulkopaikkakuntalainen. Ketjuun liittyy lisäksi laaja altistuminen kajaanilaisella kuntosalilla sekä muutamia ulkopaikkakuntalaisten altistumisia. Kaikki henkilöt on nyt tavoitettu ja asetettu karanteeniin.

Edellisten lisäksi eilen illalla Kainuussa on todettu yksi tartunta jo aiemmin karanteenissa olleella henkilöllä. Tapaus liittyy kahden viikon takaisiin altistumisiin Kajaanissa.

Käytä Koronavilkkua ja muista ohjeet

Koronavilkku-sovelluksen käyttäminen on suositeltavaa, koska se helpottaa tartunnanjäljityksen toimenpiteitä. Mikäli Koronavilkku ilmoittaa altistumisesta, tulee jatko-ohjeita varten ottaa yhteyttä oman paikkakunnan terveyskeskukseen tai Kainuussa numeroihin 116 117 tai 040 165 0020. Vilkkuhälytys ei automaattisesti tarkoita tarvetta testiin hakeutumisesta, joten yhteydenotto ensin on tärkeää.

Koronaan viittaavissa oireissa tulee hakeutua testiin. Kainuun sote muistuttaa edelleen, että kaikkia lähikontakteja tulee rajoittaa minimiin sekä käyttää kasvomaskia, käsidesiä ja huolehtia yli kahden metrin turvavälin säilymisestä.

Vapaa-ajan vietossa tulee noudattaa erityistä harkintaa altistumisten välttämiseksi. Myös työpaikoilla turvaväleistä ja kasvomaskien käytöstä tulee huolehtia. Matkustusta korkeamman ilmaantuvuuden alueille tai alueilta tulee välttää. Suomessa on voimassa rajat ylittävän matkustuksen rajoitukset sekä omaehtoiset karanteeni- ja testaussuositukset ulkomailta palaaville.

Lisätietoja:

Olli-Pekka Koukkari, Kainuun soten pandemiapäällikkö (044 797 4668)