Tiedote 06.07.2021

Yksi uusi tartunta Kajaanissa

Yksi uusi tartunta Kajaanissa – altistumisia myös muualla Suomessa

Maanantaina 5.7. Kajaanissa on todettu yksi uusi koronatartunta, johon liittyen yksi altistunut henkilö on määrätty karanteeniin. Tapaus ei liity aiempiin ryvästymiin; tartunnan epäillään olevan peräisin pk-seudulta.

Kainuun tartunnanjäljitykseen on ilmoitettu muualla Suomessa altistuneita henkilöitä, jotka on määrätty karanteeniin. Näistä yksi on Sotkamossa, yksi Kajaanissa sekä yksi ulkopaikkakunnalta.

Varovaisuus edelleen tarpeen

Viruksen ilmaantuvuus Kajaanissa tänään 6.heinäkuuta on 60,1 ja koko Kainuun osalta 41,7 (per 100 000 as / 14 vrk).

”Todettujen ryppäiden osalta tartunnat ovat jäljitetty ja karanteenit ovat toimivia. Aiemmat isommat ryppäät näkyvät vielä lukemissa, mutta ilman uusia tapauksia trendi kääntyy nopeasti laskuun”, toteaa vs. pandemiapäällikkö Tuomo Erola.

Kainuun koronakoordinaatioryhmä käsittelee tilannetta tänään ja tiedottaa päätöksistään huomenna.

Kainuun sote muistuttaa, että suositukset turvavälien ja kasvomaskien käytöstä, käsihygieniasta huolehtimisesta sekä varovaisuudesta matkustamisen osalta ovat edelleen voimassa.

Viimeaikaiset tartuntaketjut ovat esiintyneet teini-ikäisillä ja nuorilla aikuisilla. Tapauksiin liittyen koronavirukselle on saattanut altistua kaupoissa ja julkisissa tiloissa, joten varotoimia on edelleen jatkettava.

Vaikka rajoituksia ollaan yleisesti keventämässä, paikallisen tartuntatilanteen hillitsemiseksi on tärkeää, että annettuja ohjeita ja määräyksiä noudatetaan.

Lähialueen matkustamiseen liittyen Norja on vapauttanut maahantulon Suomen kansalaisilta, pois lukien Kainuun maakunnassa asuvilta henkilöiltä. 

 

Lisätiedot: vs. pandemiapäällikkö Tuomo Erola 044 797 4872