Tiedote 05.03.2021

Rokotustahti Kainuussa jatkuu ennallaan - ei uusia tartuntoja

Maaliskuun aikana ei ole luvassa muutoksia nykyiseen rokotustahtiin. Rokotetoimituksia odotetaan Kainuuseen 1000 – 2000 annosta lähes joka viikko, mutta epävarmuuksia on edelleen. Uusia ajanvarauksia voidaan avata toimitusten myötä ryhmä kerrallaan. Viikkotahtia kuvaa esimerkki, jossa seuraavaksi vuorossa olevia 79-vuotiaita kainuulaisia on vajaa tuhat henkilöä, ja yhdessä sairautensa vuoksi riskiryhmään kuuluvien kanssa määrä vastaa viikkotoimituksia.

”Muutaman viikon päästä alkavat tammikuun lopulla rokotettujen tehosterokotukset. Näin uusien rokotettavien määrä hetkellisesti pienenee” kertoo Kainuun soten pandemiapäällikkö Olli-Pekka Koukkari. 

”Toivon, että kainuulaiset ymmärtävät, että noudatamme säädettyä rokotusjärjestystä, josta ei voida poiketa.  Ikävä kyllä olemme huomanneet, että asiaton käytös ja mielipaha ovat selvästi lisääntyneet yhteydenotoissa. Kiukuttelu tai haistattelu ei nopeuta tai auta millään tavoin. Ystävällisesti muistutamme myös, että oma vuoro varmasti tulee kaikille – sen vuoksi ei erikseen tarvita yhteydenottoa”, jatkaa Koukkari.

Kainuun sote suosittelee käyttämään asioinnissa nettiajanvarausta sekä muita digipalvelukanavia.

Ikäryhmittäisiin rokotuksiin voi nopeiten varata ajan Omasote-palvelusta

Tällä hetkellä rokotuksiin voivat varata ajan 1941 tai sitä ennen syntyneet henkilöt.  Ajanvaraus kannattaa tehdä ensisijaisesti itsepalveluna Omasote.kainuu.fi kautta tai soittamalla 044 709 3788.

Sairautensa vuoksi erityiseen riskiryhmään kuuluvista ajanvarausvuorossa ovat 1951 jälkeen syntyneet elinsiirto- tai kantasolusiirtopotilaat sekä aktiivihoidossa olevat syöpäpotilaat. Sairausperusteisten riskiryhmien ajanvaraus tehdään puhelimitse.

Nettiajanvarauksessa ei toistaiseksi ole ns. puolesta asiointia eli henkilön on varattava aika itse. Ajanvaraus on Omasotessa näkyvissä vain rokotusryhmään kuuluville.

Rokoteajan peruminen tapahtuu helpoiten Omasote-palvelun kautta.

Lisätietoja on helposti saatavilla

Kainuun soten palveluissa on edelleen ajoittaista ruuhkaa koskien koronarokotuksien kysymyksiä. Yli puolet ajanvaraukseen tulevista puheluista koskevat muita asioita. Tämän vuoksi asiakkaita pyydetään käyttämään jo tarjolla olevaa lisätietoa.

Helpoiten lisätietoja saa verkkosivuilta sote.kainuu.fi/koronarokotukset, jonne on koottu rokotusjärjestelyitä koskevia tietoja sekä vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin. Koronarokotusten ajanvarausnumerossa ei ole neuvontapalvelua.

Erityisissä tarpeissa koronaan liittyviä kysymyksiä voi lähettää myös sähköpostitse korona@kainuu.fi

Rokotuspisteissä tai ajanvarauksessa ei palvella muissa asioissa tai muita kuin rokotusvuorossa olevia.

Kainuun sote tiedottaa koronatilanteesta päivittäin tiedotusvälineiden ja omien sähköisten kanavien välityksellä sekä rokotuksista viikoittain paikallislehtien ilmoituksilla.

Kainuussa ei uusia tartuntoja – koronavilkkuhälytyksen saaneet ohjataan testiin

Kainuussa ei ole uusia todettuja tartuntoja. Muiden alueiden edelleen pahenevan epidemiatilanteen vuoksi Kainuussa kehotetaan edelleen noudattamaan kaikkia voimassa olevia ohjeita ja rajoituksia.

Koronavilkku-sovelluksen kautta altistumisilmoituksen saaneet ohjataan hakeutumaan koronatestiin. Lisäksi suositellaan noudattamaan ns. omaehtoista karanteenia, vaikka henkilön koronavirustestin tulos olisi negatiivinen.

Lisätietoja:

  • Olli-Pekka Koukkari, Kainuun soten pandemiapäällikkö (044 797 4668), Maire Ahopelto, kuntayhtymän johtaja (044 777 3033).