Tiedote 02.06.2021

Omasote on uudistunut

Kainuun Omasote on uudistunut

Uudistunut Omasote-verkkopalvelu on julkaistu ja asiakkaiden käytettävissä.

Omasote on Kainuun soten terveyden ja hyvinvoinnin palvelukanava, jonka kautta voi turvallisesti asioida ajasta ja paikasta riippumatta, esimerkiksi ajanvarauksiin ja kiireettömiin yhteydenottoihin liittyen. Omasoten kautta voi myös uusia reseptejä, tarkastella laboratoriotuloksia tai täyttää lomakkeita ja kyselyitä.

Kainuun Omasoten kautta voi samalla asioida myös valtakunnallisessa Kanta-palvelussa, josta löytyy kansalaisen terveystiedot sekä esimerkiksi koronarokotustodistukset.

Omasote löytyy tutusta osoitteesta https://omasote.kainuu.fi

Käytettävyys helpottuu

Käyttäjien valitsema uusi Omasoten sinisävyinen ulkoasu on nyt selkeämpi ja yksinkertaisempi.  Uudistuksessa on pyritty myös siihen, että Omasote täyttää saavutettavuuden vaatimukset. Palvelua on lisäksi aiempaa helpompi käyttää mobiililaitteilla.

Omasoten käyttöliittymää kehitetään palautteiden mukaan ja uusitaan vähitellen kokonaan uuden tyylin mukaiseksi. Uudistuneesta verkkopalvelusta on tehty käyttäjille ohjeita ja videoita, jotka löytyvät Omasoten etusivulta.

Omasoten uudistus on rahoitettu Kainuun rakenneuudistus vv. 2020 - 2021 - alueellisen valmistelun tukena (KaRa) -hankkeesta.

 

Lisätietoa uudistuksesta:

Laura Moilanen, laura.moilanen@kainuu.fi, p. 044 797 4763

Timo Pekkonen, timo.pekkonen@kainuu.fi p. 044 797 4997