Tiedote 26.02.2024

KAKS:n ajanvaraukseton mielenterveys- ja päihdevastaanotto avoinna maanantaisin klo 16–20

Kainuun keskussairaalan ajanvaraukseton mielenterveys- ja päihdepalvelu on jatkossa avoinna maanantaisin klo 16–20.  Tässä matalan kynnyksen ns. Walk In - eli ”Käy sisään” -mallissa sairaanhoitajan vastaanotolle ei tarvita ajanvarausta tai lähetettä. 

”Vastaanotolla tarjotaan ohjausta, neuvontaa ja kuuntelua mielenterveyteen tai päihteisiin liittyvissä asioissa. Meillä voi asioida myös nimettömänä ja tarvittaessa palvelemme myös läheisiä”, kertoo Sanna-Mari Moilanen Kainuun mielenterveys- ja päihdepalveluista.

Walk In -vastaanotto ei ole hoitosuhdetyötä. Käynneillä voidaan tehdä tilannekartoituksia, palveluohjausta muihin hoitopaikkoihin tai tarvittaessa suunnitella jatkohoitoa. Sairaanhoitajat eivät kirjoita tai uusi reseptejä eikä sairauslomatodistuksia.

Ajanvaraukseton vastaanotto palvelee maanantaisin klo 16–20 KAKS:n mielenterveys- ja päihdepäivystyksen tiloissa osoitteessa Sotkamontie 13. Sisäänkäynti vastaanotolle on ovesta F4, joka on sairaalan päärakennuksen ja E-rakennuksen välisellä alueella.