Tiedote 12.07.2021

Kaksi uutta tartuntaa - rokotuksiin uusia ajanvarauksia lähipäivinä

Kaksi uutta tartuntaa

Sunnuntaina Kainuussa on todettu kaksi uutta koronatartuntaa, joista yksi Paltamossa ja toinen Sotkamossa.

Kainuun ilmaantuvuusluku on tällä hetkellä 44,4 /100 000/14 vrk.

Kainuun tartunnanjäljitykseen tulee viikoittain tietoon useita altistumisilmoituksia ja karanteeniin määräyksiä muilta paikkakunnilta sekä ulkomailta palanneilta. Tartuntojen leviämisen riski on edelleen olemassa, joten altistumistietojen selvittäminen sekä karanteenimääräysten noudattaminen on erityisen tärkeää.

Tehosterokotukset Kainuussa jatkuvat – uusia rokotusaikoja pystyttäneen antamaan jo lähipäivinä

Koronarokotusten toisten annosten ajanvaraukset jatkuvat suunnitellusti. Toisen annoksen saaneiden osuus Kainuun aikuisväestöstä on samalla tasolla kuin muualla maassa, noin viidesosa.

Yli 16-vuotiaista kainuulaisista on yhteen kertaan rokotettu noin kaksi kolmasosaa. 40 - 50 -vuotiaista 60 - 70 % ja yli 50-vuotiaista 80 - 90 % on saanut ensimmäisen rokotteen. Alle 50-vuotiaiden rokotettujen osuus on muuta maata alempi, johtuen rokotteiden saatavuudesta alueelle.

Rokotteiden saatavuudesta on liikkeellä erilaisia väärinymmärryksiä ja virheellisiä tietoja. Kainuun sote haluaa oikaista liikkeellä olevia huhuja, joiden mukaan Kainuuseen tarkoitettuja eriä ei olisi toimitettu käytettäväksi tai rokotteita ei olisi varaa hankkia.

”Meille jaetaan väestöosuuden verran maahan saapuvia koronarokotteita, emmekä itse pysty vaikuttamaan jakeluun. Rahaa ei rokotteiden jakelussa liiku alueilla, joten tällaisten puheiden levittäminen ei ole tarpeen. Elokuussa rokotusmääriä voidaan lisätä ja ajanvaraus käynnistyy taas lähipäivinä”, informoi vs. pandemiapäällikkö Tuomo Erola Kainuun sotesta.

 

Lisätiedot: vs. pandemiapäällikkö Tuomo Erola 044 797 4872