Tiedote 29.12.2021

Kainuussa 17 uutta tartuntaa tiistaina, alue edelleen perustasolla

Tiistaina 28.12.2021 todettiin 17 uutta koronatartuntaa. Tartunnoista kymmenen Kajaanissa, joista kaksi jo karanteenissa olleilla ja seitsemän tartuntaa Vuokatissa lomailevilla ulkopaikkakuntalaisilla. Vuokatin alueella on useita mahdollisia altistumispaikkoja; Sunnuntaina 26.12. klo 15-15.30 Ravintola Ala-Katti, maanantaina 27.12. klo 19-21 Ravintola Amarillo, sekä tiistaina 28.12. klo 8-9 Sokos Hotel Vuokatti aamiainen. Altistumispaikoissa olleita hen­ki­löi­tä pyy­de­tään ha­keu­tu­maan ko­ro­na­tes­tiin ma­ta­lal­la kyn­nyk­sel­lä, mi­kä­li oi­rei­ta il­me­nee.

Kainuu edelleen perustasolla, ei uusia rajoituksia

Tiistaina kokoontunut koronakoordinaatioryhmä säilyttää Kainuun edelleen perustasolla, eikä uusia rajoituksia tule. Tartuntamäärät ovat edellisen viikon aikana kasvaneet, mutta 40% tartunnoista on ulkopaikkakuntalaisilla, eikä tartuntaryppäitä ole ollut. Positiivisten testien osuus koronatestauksissa on 2% ja ilmaantuvuus 147 /100 000/14 pv.

Koronakoordinaatioryhmässä päädyttiin pitämään voimassa aiemmat linjaukset 11.1.2022 asti:

    • Yleinen maskisuositus yli 12-vuotiaille kaikissa julkisissa tiloissa ja liikennevälineissä (ei koske kouluja), joissa ei voida välttää lähikontakteja.
      • Hoito- ja hoivatyössä sekä sosiaalihuollossa maskin / visiirin käyttövelvoite jatkuu asiakaskontakteissa ja henkilökunnan välisissä kontakteissa
    • Suositellaan työpaikoilla mahdollisuuksien mukaan etätyöhön siirtymistä ja edistämään lähikontakteja vähentäviä käytäntöjä, kuten etäkokouksia.
    • Suositellaan harkitsemaan yleisö- ja yksityistilaisuuksien järjestämisen välttämättömyyttä. Jos tilaisuuksia järjestetään, suositellaan tehostamaan toimia lähikontaktien vähentämiseksi.
    • Suositellaan tehostamaan toimia lähikontaktien vähentämiseksi vapaa-ajan toiminnoissa.
    • Suositellaan varovaisuutta/harkintaa maakunnan rajojen ulkopuolelle matkustamisessa muun Suomen tilanne ja uusi Omicron –variantti huomioiden.
    • Suositellaan joulumatkailun osalta pysyttäytymään oman lähipiirin kontakteissa
    • Suositellaan hakeutumaan COVID19-testiin, jos henkilö epäilee altistuneensa koronavirukselle tai hänelle tulee koronavirusinfektioon sopivia oireita.
    • Suositellaan harkitsemaan tarkoin vierailuja ikääntyneiden ja riskiryhmien luokse. Vieraillessa suositellaan käytettäväksi maskia ja hyvää käsihygieniaa.
    • Suositellaan kotitestien käyttöä. Positiivinen testi tulee varmistaa virallisella PCR-testillä.