Tiedote 01.06.2020

Kainuun sote - koronatiedote 1.6.2020

Kainuun koronatilanne on hyvin rauhallinen. Kainuussa on 1.6.2020 mennessä 72 laboratoriotesteissä, sekä kliinisissä tutkimuksissa todettua koronavirustartuntaa. Pa­ran­tu­nei­ta on yli 60. Edellinen positiivinen testaustulos tehtiin Kainuussa 14.5. Testejä on tehty yhteensä noin 2500.

Meneillään oleva rajoitusten purkaminen ja lieventäminen korostaa entisestään yksilön vastuuta infektioturvallisesta toiminnasta. Kainuun sote kehottaa huolehtimaan edelleenkin hyvästä käsihygieniasta, välttämään fyysisiä kontakteja ja pitämään noin kahden metrin turvaetäisyyden, sekä mahdollisten hengitystieoireiden ilmaantuessa hakeutumaan testiin. Testiin pääsee soittamalla 116 117.

Hoivakotien ja vuodeosastojen vierailukielto päättyi, vierailurajoitukset ovat voimassa

Omaisvierailut pitkäaikaishoito- ja hoivalaitoksissa on rajoitettu. Vierailuissa omaisten on oltava täysin vailla kuumetta, hengitystie- tai vatsaoireita tai muita infektio-oireita. Vierailuissa noudatetaan kahden metrin turvavälejä ja vieraillessa samassa tilassa ilman väliseinää tai mekaanista rajoitetta, omaisilla on oltava kirurginen suu-nenäsuojus. Vierailuista on aina ensin sovittava hoivakodin/vuodeosaston henkilökunnan kanssa, heiltä saa tarkemmat ohjeet suojautumisesta.