Tiedote 09.09.2020

Kainuun koronatilanne vakaa, epidemiaa ei ole mutta tauti ei ole kadonnut

Kuhmossa 28.8. alkanut koronarypäs ei ole tuonut uusia koronatapauksia, edellinen COVID-19 positiivinen on todettu viime sunnuntaina karanteenissa olleella henkilöllä. Kasvomaskisuositus on voimassa koko Kainuussa 20.9. saakka, ellei kuluvan ja seuraavan viikon aikana tule uusia karanteenien ulkopuolisia tartuntatapauksia. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) suosituksen mukaan kasvomaskisuositus on voimassa, mikäli maakunnassa on edellisen 14 vuorokauden aikana ollut koronatartunta. 
 

Kodin ulkopuolella liikkumista ei tarvitse vältellä, terveyspalveluita on turvallista käyttää

Koronavirustilanne on Kainuussa rauhallinen, eikä epidemiaa ole. Kaupassa käynti ja muu asiointi on turvallista, edelleen tulee muistaa turvaetäisyys, hyvä käsihygienia sekä yskiminen ja aivastaminen oikein. Mikäli hengitystieoireita ilmenee, tulee hakeutua koronatestiin. Myös terveyspalveluissa voi asioida normaaliin tapaan.
 

Päivystysnumerossa 116 117  on koronanäytteille oma valinta

Valitse numero 2 soittaessasi päivystysapu 116 117, mikäli haluat varata ajan koronatestiin. Tällä menettelyllä pystytään nopeuttamaan takaisinsoittoa niin koronanäyteajanvarauksesta kuin terveyden ja sairauden arvioinnissa. Soitettaessa numeroon 116 117 ja varattaessa aikaa koronanäytteen ottoon, tulee kuunnella viesti loppuun saakka. Viestissä tulee ohje kuinka toimia kun varataan aikaa koronanäytteen ottoa varten. Näytteenottoon suositellaan varattavan ajan Omasote –palvelun kautta. https://omasote.kainuu.fi/
 

Tiedotus

Kainuun sote tiedottaa asiasta seuraavan kerran keskiviikkona 16.9. tai kun tiedotettavaa on.