Tiedote 19.01.2024

Kainuun hyvinvointialueen järjestöavustukset vuodelle 2024 haettavana

Hyvinvointialueen järjestöavustuksia voivat hakea Kainuussa toimivat yleishyödylliset yhdistykset, joiden tehtävänä on edistää kainuulaisen väestön terveyttä, hyvinvointia ja turvallisuutta.

Kainuun hyvinvointialueen aluevaltuusto on hyväksynyt talousarviossa vuodelle 2024 järjestöavustuksiin käytettäväksi yhteensä 150 000 euroa. Hyvinvointi- ja yhdyspintalautakunnan päätöksen mukaan järjestöavustukset ja määräraha jakautuvat kolmeen avustuslajiin: toiminta-avustukset (45 %), kerta-avustukset (5 %) ja kumppanuusavustukset (50 %).

Toiminta-avustuksilla voidaan tukea järjestön toimintaa, joka edistää osallistujien terveyttä, hyvinvointia ja turvallisuutta.  Kerta-avustuksilla tuetaan järjestön toimintaa, jolla vastataan äkilliseen, toimintaympäristössä ja/tai kohderyhmän tarpeissa tapahtuneeseen muutokseen. Kumppanuusavustuksilla tuetaan yhdistystä tilanteissa, kun haetaan avustusta Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA:lta tai ESR-hankerahoitusta Kainuun ELY -keskukselta. Muita avustusperustaisia kumppanuussopimuksia voidaan tehdä sellaisen toiminnan tukemisessa, joka tukee olennaisesti hyvinvointialueen järjestämiä sosiaali- ja terveyspalveluja.

Järjestöavustukset ovat haettavina ajalla 2.1.-26.1.2024 pl. kerta-avustukset, joissa on jatkuva haku vuoden 2024 aikana.

Hakumenettely ja kriteerit 

Hyvinvointialue käyttää kokonaisarviointia ja pisteytystä hakuehdot täyttävien hakijoiden kesken. Pisteytyksessä painotetaan kuinka hyvin toiminta toteuttaa hyvinvointialuestrategian painopisteitä, periaatteita ja toimenpiteitä. Avustettava toiminta tukee ja täydentää hyvinvointialueen järjestämisvastuulla olevia tehtäviä ja vahvistaa alueen hyvinvointia. Avustuksen hakijan tulee ilmoittaa avustettavasta toiminnasta Lähellä.fi -palvelussa. 

Avustusperiaatteiden mukaisesti avustuskelpoiset hakijat voivat hakea avustuksia myös yhdessä ja toteuttaa toimintaa yhteisvastuullisesti.  

Avustusten hakijoita pyydetään tutustumaan avustusperiaatteisiin ennen hakemuksen tekemistä. Lisätietoja ja hakemuslomake on saatavilla hyvinvointialueen verkkosivuilta hyvinvointialue.kainuu.fi/jarjestoyhteistyo

Paperiset aineistot ovat noudettavissa hyvinvointialueen kansliasta (Sotkamontie 13, Kajaani; H-talo). 

 

Lisätietoja: Erikoissuunnittelija helena.saari@kainuu.fi