Tiedote 03.04.2021

Uusia tartuntoja - muistutus leviämisriskistä

Kainuun prikaatissa todettiin 1.4. yhteensä kolme positiivista varusmiehen koronatestitulosta, aiemmin ilmoitetun kahden sijasta; eilen ei ole todettu uusia tartuntoja.

Paltamossa vieraillut eteläsuomalainen henkilö on saanut koronatartunnan, jonka johdosta myös kaksi paikkakuntalaista henkilöä on asetettu karanteeniin.

Lisäksi viikonlopun aikana alueella lomailijoiden kotikunnista on tullut ilmoituksia altistumisista, jotka ovat johtaneet karanteeniin.

Vartiuksen rajanylityspaikalla on ollut aiempaa enemmän liikennettä Venäjälle suuntautuvan pääsiäismatkailun vuoksi. Pohjois-Suomen aluehallintoviraston määräämät maahantulijoiden pakolliset terveystarkastukset ovat alkaneet Vartiuksessa 2. huhtikuuta. Määräys koskee henkilöitä, jotka ovat 14 vuorokauden sisällä ennen maahantuloa oleskelleet maassa, jonka koronailmaantuvuus on suurempi kuin 25 / 100 000 henkilöä / 14 vrk. Pakolliset terveystarkastukset eivät koske 2008 tai sen jälkeen syntyneitä lapsia eikä tavaraliikenteen kuljetus- ja logistiikkahenkilöstöä työtehtävissään.

Tarvittaessa maahantulija voidaan asettaa 14 vrk:n mittaiseen karanteeniin esimerkiksi kieltäydyttäessä terveystarkastuksen yhteydessä tarvittaessa otettavista testeistä.

Muistutus viruksen leviämisriskistä

Kainuun sote muistuttaa, että koronaviruksen ilmaantuvuus Etelä-Suomen maakunnissa on moninkertainen, Uudellamaalla jopa 20-kertainen, Kainuuseen verrattuna. Esimerkiksi vierailut läheisten luona muodostavat merkittävän tartuntariskin, jonka vuoksi lomanviettoa kehotetaan rajoittamaan vain siihen ryhmään, jossa aikaa vietetään muutenkin. Erityisesti herkemmin leviävien virusmuunnosten vuoksi tulee noudattaa annettuja ohjeita ja varotoimia.

Alueella on voimassa yli 20 hengen yleisten tilaisuuksien kokoontumisrajoitus, yli 12-vuotiaiden maskisuositus sekä suositus kaikkien lähikontaktien vähentämisestä, koskien myös yksityistilaisuuksia.

Koronatestiin tulee hakeutua vähäisistäkin oireista. Kainuun keskussairaalan koronatestaus palvelee kaikkina päivinä ajanvarauksella numerossa 040 165 0020.

Lisätietoja Kainuun soten verkkosivuilta sote.kainuu.fi/koronainfo.

Kainuun sote tiedottaa koronatilanteesta pääsiäisen aikana tarvittaessa.

  • Lisätietoja: Olli-Pekka Koukkari, Kainuun soten pandemiapäällikkö (044 797 4668)