Tiedote 04.03.2021

Ikäryhmittäisiin rokotuksiin voi varata ajan Omasote-palvelusta

Ikäryhmittäisiin rokotuksiin voi varata ajan Omasote-palvelusta

Kainuun sote ottaa tänään 4.3. käyttöön koronarokotusten nettiajanvarauksen osoitteessa omasote.kainuu.fi. Palvelu on käytettävissä vain ikäryhmittäin vuorossa oleville. Ajanvarauksen voi tehdä myös jatkossa numerosta 044 709 3788.

Nettiajanvarauksessa ei toistaiseksi ole ns. puolesta asiointia eli henkilön on varattava aika itse. Ajanvaraus on Omasotessa näkyvissä vain rokotusryhmään kuuluville.

Näin varaat ajan:

  1. Kirjaudu Omasote-palveluun (omasote.kainuu.fi)
  2. Valitse ”ajanvaraus” -> ”terveyspalveluiden ajanvaraus” -> ”neuvolan ajanvaraus” ja valikosta ”kajaanilaisten iänmukaiset koronarokotukset” tai ”muiden kuntien iänmukaiset koronarokotukset”.
  3. Varmista rokotusaika- ja paikka ajanvarauksesta.
  4. Nettiajanvarauksen tehneelle annetaan rokotuspaikalla aika toista rokoteannosta varten 12 viikon päähän ensimmäisestä.

Jos joudut perumaan rokoteajan, peru aika Omasote-palvelusta.

Koronarokotusten ajanvaraus on avoinna 1941 tai sitä ennen syntyneille sekä vuoden 1951 jälkeen syntyneille elinsiirto-, kantasolusiirto- tai aktiivihoitovaiheessa oleville syöpäpotilaille. Sairausperusteisten riskiryhmien ajanvaraus tehdään puhelimitse.

Odota vuoroasi – kaikki saavat rokotteen ajallaan

Kainuun soten neuvontapalvelut ovat ruuhkautuneet koronarokotuksiin liittyvistä kysymyksistä. Jotta muut palvelut eivät kuormittuisi, koronarokotuksiin liittyen asiakkailta toivotaan rauhallisuutta asian suhteen.

”Ketään ei jätetä ilman. Etenemme ryhmä kerrallaan, koska rokotteita ei ole enempää jaettavaksi. Koronarokotukset ovat ohjeistettavissa hyvin yksinkertaisesti: odota omaa vuoroasi, rokotteet ovat turvallisia ja soveltuvat lähes poikkeuksetta kaikille. Jos kuulut vuorossa olevaan ryhmään, varaa aika. Mitään ammattiryhmä- tai muita poikkeuksia ei järjestyksen osalta ole” ohjeistaa Kainuun soten pandemiapäällikkö Olli-Pekka Koukkari.

Rokotuksia annetaan vain ajanvarauksella. Rokotuspisteissä tai ajanvarauksessa ei palvella muissa asioissa tai muita kuin rokotusvuorossa olevia.

Rokotusjärjestelyitä koskevia tietoja ja vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin on koottu osoitteeseen sote.kainuu.fi/koronarokotukset. Erityisissä tarpeissa koronaan liittyviä kysymyksiä voi lähettää myös sähköpostitse korona@kainuu.fi.

Kainuun sote tiedottaa koronatilanteesta päivittäin tiedotusvälineiden ja omien sähköisten kanavien välityksellä sekä rokotuksista viikoittain paikallislehtien ilmoituksilla.

Kainuussa ei uusia tartuntoja – koronavilkkuhälytyksen saaneet ohjataan testiin

Kainuussa ei ole uusia todettuja tartuntoja. Edellisen kerran alueella on todettu koronatartunta viikko sitten. Hiihtolomamatkailun ja erityisesti Etelä-Suomen huonon epidemiatilanteen vuoksi Kainuussa kehotetaan edelleen noudattamaan kaikkia voimassa olevia ohjeita ja rajoituksia.

THL:n ohjeistuksen mukaan kaikki Koronavilkku-sovelluksen kautta altistumisilmoituksen saaneet ohjataan koronatestiin. Lisäksi ohjeistetaan noudattamaan ns. omaehtoista karanteenia aiemman ohjeistuksen tapaan, vaikka henkilön koronavirustestin tulos olisi negatiivinen.

Lisätietoja:

- Olli-Pekka Koukkari, Kainuun soten pandemiapäällikkö (044 797 4668)

- Maire Ahopelto, kuntayhtymän johtaja (044 777 3033)