Palkkaus, edut ja yleistä Kainuusta

Palkkaus
Palkkauksessa sovelletaan kulloinkin voimassa olevia kunta-alan virka- ja työehtosopimuksia sekä kuntayhtymän omia ohjeita. Sosiaali- ja terveydenhuollon työ- ja virkaehtosopimus (SOTE-sopimus) tuli voimaan 1.9.2021. Sosiaali- ja terveydenhuollon työ- ja virkaehtosopimus (SOTE-sopimus) on voimassa 1.9.2021–28.2.2022. Sopimuskauden aikana ei ole palkankorotuksia. SOTE-sopimukseen siirretään noin 180 000 palkansaajaa KVTES:n piiristä.


• Kunnallinen yleinen virka- ja työehtosopimus (KVTES)
• Kunnallinen lääkärien virkaehtosopimus
• Kunnallinen teknisen henkilöstön virka- ja työehtosopimus


Henkilökuntaetuudet Kainuun sotessa
Kainuun soten työntekijät ovat oikeutettuja useisiin erilaisiin henkilökuntaetuuksiin. Kainuun sotella on  muun muassa käytössä henkilöstönsä liikuntaa ja kulttuurin tukemiseen tarkoitettu ePassi. Muita henkilökuntaetuja Kainuun sotessa ovat muun muassa työhyvinvointi-iltapäivät, koulutusapuraha, henkilökuntalahjat sekä yritysten tarjoamat alennukset. Lisäksi kuntayhtymä huolehtii henkilöstölleen laajat Työterveyshuollon palvelut kulloinkin voimassa olevan työterveyshuollon toimintasuunnitelman mukaisesti.


Asuminen
Kainuussa toteutuu monen ihmisen haave asua ”keskellä kaupunkia järven rannalla”. Asuntojen ja tonttien neliöhinnat ovat edullisia. Asumisen väljyys ja lyhyet välimatkat kaupungeissa ja kuntakeskuksissa lisäävät arjen vaivattomuutta. Päiväkodit, koulut, kaupat ja usein myös työpaikat ovat kävelymatkan etäisyydellä.
Asuntotarjonta-sivulla olevista linkeistä löytyy lisätietoja mm. myytävistä kiinteistöistä ja tonteista, vuokra-asumisesta, opiskelija-asunnoista, loma-asunnoista sekä vanhusten ja vammaisten asumispalveluista.

Vapaa-ajan mahdollisuudet
Kainuu tarjoaa paljon vaihtoehtoja vapaa-ajan viettoon. Selkeät vuodenajat rytmittävät ulkoilumahdollisuuksia. Talvisin hoidettuja latuverkostoja on jokaisessa kunnassa ja laskettelurinteet ovat lyhyen automatkan päässä. Keväällä ja kesällä vaellusreittien lisäksi luonnossa voi liikkua vesireiteillä veneillen ja meloen. Kajaanin uusi vesiliikuntakeskus tarjoaa ympärivuotisesti mahdollisuuden uimiseen ja Vuokatti on maan- ja jopa maailmanlaajuisesti harvinainen urheilukeskus, josta löytyy mahdollisuus harrastaa lähes mitä tahansa lajia. Luonto on Kainuussa myös verraton ruoka-aitta, jonka antimia voit kerätä kesästä syksyyn saakka.

Myös kulttuuritarjonta on runsasta ympäri vuoden. Kajaanin Kaukametsän kulttuuri- ja kongressikeskuksessa sekä Kuhmo-talossa on lähes viikoittain konsertteja ja Kajaanin kaupunginteatteri ja Suomussalmen Teatteri Retikka tarjoavat esityksiä joka viikko.

Kainuun kesä on tapahtumia täynnä, valinnanvaikeus voi yllättää! Silloin soi kamarimusiikki Kuhmossa ja runo ja sanataide kukoistaa Kajaanissa. Myös kesäteatteriesityksiä on lähes jokaisessa kunnassa.

www.kainuu.fi