Yleislääkäri Atte

Hei, olen Atte Veteläinen ja toimin yleislääkärinä Kajaanin pääterveysasemalla. Työni on monipuolista yleislääkärin työtä. Työtehtäviini kuuluvat ajanvarausvastaanoton ja puolikiireellisen vastaanoton pitäminen, kotisairaanhoidon ja palvelutalon lääkärinä toimiminen, kansanterveystyö (vastaanottotyöskentely ja työparityöskentely kansanterveyshoitajan kanssa). Myös reseptien uusiminen on olennainen osa työtäni. Teen myös noin 2–3 kertaa kuukaudessa rasitus-EKG –tutkimuksia. Lisäksi kukin lääkäreistä on vuorollaan konsultaatiolääkäri vastaten sairaanhoitajien ja hoitokotien konsultaatioihin. Työni mahdollistaa myös päivystämisen sekä työskentelyn lastenneuvolassa ja kouluterveydenhuollossa.

Minulle tärkeintä työssäni on auttamisen ohella ihmisten kohtaaminen. On palkitsevaa, kun onnistuu ratkaisemaan ihmisten ongelmia ja ohjaamaan potilaan oikeaan hoitoon. Tykkään myös työni kansanterveysosiosta, sillä yksi tärkeimpiä tehtäviämme on hoitaa kansansairauksia ja ennaltaehkäistä niitä. Työkaverit ovat myös tärkeä osa työtä, meillä on hyvähenkinen porukka töissä. Vaikka lääkäritilanne on haasteellinen, työnantaja on hyvin koulutusmyönteinen.

Työlleni vastapainoa tuo perhe eli vaimo ja 4 poikaa. Harrastan urheilua, mm pallopelejä ja pyöräilyä. Kajaanissa on erittäin hyvät harrastusmahdollisuudet. Ylipäänsä Kajaani on sopivan kokoinen paikka olla ja elää.

Kainuun sote on koulutusmyönteinen työnantaja ja yleislääkärin erikoistumispolku on mietitty hyvin. Yleislääkäriksi erikoistuminen onnistuu alusta loppuun saman työnantajan palveluksessa. Voin suositella Kainuun sotea erikoistumisalasta riippumatta. Täällä pääsee näkemään ja tekemään asioita monipuolisesti. Suosittelen kaikille valmistuville lääkäreille pidempää pätkää perusterveydenhuollon parissa. PTH:ssa oppii kohtaamaan ihmisen, hahmottamaan ihmisen kokonaisuutena sekä hallitsemaan eri sairauksien diagnostiikan ja osin myös niiden hoidon.Tästä kokemuksesta on hyötyä riippumatta lopullisesta erikoisalasta. Kainuu on sopivan pieni maakunta, sairaalakollegat tulee tutuksi ja helpottaa konsultoimista.