Tiedote 25.12.2020

Vuokatissa todettu uusi koronatartunta - matkailijoiden tulee välttää kontakteja

Ulkopaikkakuntalaisella Vuokatin alueella lomailevalla henkilöllä on todettu koronatartunta jouluaattona. Sairastunut perheineen on siirretty karanteeniin erilliseen majoitusrakennukseen.

Sairastunut henkilö on ennen oireiden ilmaantumista liikkunut laajasti 21.12 alkaen Sotkamon, Vuokatin ja Katinkullan alueella ja yhteys edelliseen alueella sairastuneeseen on mahdollinen.

Alueella olevan suuren asiakasmäärän vuoksi kattava altistuneiden jäljitys ei ole mahdollista. Tämän vuoksi Kainuun sote tiedottaa asiasta pyytäen alueella matkailijoita ja palveluissa työskenteleviä hakeutumaan koronatestiin, mikäli oireita ilmenee. Altistumisen kannalta keskeiset kohteet ja ajankohdat ovat:

  • Hotelli Katinkullan aamiainen 21 - 23.12
  • Katinkullan kylpylä iltapäivällä 21.12. 
  • Katinkullan Classic Pizza iltapäivän ja alkuillan aikana 21.12

Jouluna Kainuun keskussairaalan drive in -testaus palvelee päivittäin klo 8 – 19. Ajanvarauksen saa soittamalla numeroon 040 165 0020. Oireettomana ei lähtökohtaisesti ole tarpeen hakeutua testaukseen. Lisätietoja saa verkkosivuilta https://sote.kainuu.fi/koronainfo.

Koronavilkku-sovellusten käyttämistä suositellaan kansalaisille vahvasti, samoin kuin asiakaskäyntien seuraamiseen tarkoitettujen menetelmien käyttämistä ravintoloissa ja vastaavissa palveluissa.

Matkailijoiden tulee välttää kontakteja

Esiintyneet tartunnat osoittavat, että riski epidemian leviämiselle nousee, mikäli varotoimista ei huolehdita. Kaikkia lähikontakteja tulee rajoittaa vain välttämättömiin. Erityisesti tartuntojen leviäminen muuhun väestöön tulee estää, eikä sukulaisvierailuja tai vastaavia tapaamisia tule nyt tehdä.

Alueella matkailevien on toimittava vastuullisesti ja pitäydyttävä vain omassa seurueessaan sekä seurata ohjeita ja määräyksiä. Matkailuyritysten, ravintoloiden ja muiden palvelutuottajien on huolehdittava ohjeistuksesta ja edellytettävä asiakkailta korostetusti näiden noudattamista.

Kasvomaskia tulee käyttää kaikissa tilanteissa, joissa ei voi noudattaa turvavälejä.

Ravintoloissa on voimassa kiihtymisvaiheen mukaiset tiukennetut rajoitukset.

 

Lisätietoja:

Tuomo Erola, vs. hallintoylilääkäri (044 797 4872)