Tiedote 26.12.2020

Vuokatissa tällä hetkellä todettu kuusi joulun aikaista koronatartuntaa

Vuokatin alueella on todettu yhteensä kuusi koronatartuntaa ulkopaikkakuntalaisilla henkilöillä. Tapaukset liittyvät pääosin toisiinsa ja näiden yhdistävänä tekijänä voidaan pitää Katinkullan matkailualuetta. Karanteeniin on asetettu yhteensä noin 20 henkilöä.

Alueella liikkuvilta on tullut runsaasti Koronavilkku-hälytyksiä. Hälytyksen saaneita ohjeistetaan välttämään kontaktia toisten kanssa ja noudattamaan suojaus- ja hygieniaohjeita sekä hakeutumaan testiin matalalla kynnyksellä.

Kainuun sote oikaisee julkisuudessa esiintyneet virheelliset tiedot tuhansista altistuneista. Tarkkoja lukuja ei ole käytettävissä, mutta alueella olevan suuren asiakasmäärän vuoksi kattava altistuneiden jäljitys ei ole mahdollista. Mikäli oireita ilmenee, tulee hakeutua koronatestiin.

Jouluna Kainuun keskussairaalan drive in -testaus palvelee päivittäin klo 8 – 19. Ajanvarauksen saa soittamalla numeroon 040 165 0020. Oireettomana ei lähtökohtaisesti ole tarpeen hakeutua testaukseen. Lisätietoja saa verkkosivuilta https://sote.kainuu.fi/koronainfo.

Matkailijoiden tulee välttää kontakteja

Kainuun sote muistuttaa, että varotoimista tulee huolehtia kaikissa tilanteissa. Lähikontaktit tulee rajoittaa vain välttämättömiin, eikä sukulaisvierailuja tai vastaavia tapaamisia tule nyt tehdä. Kasvomaskia tulee käyttää kaikissa tilanteissa, joissa ei voi noudattaa turvavälejä.

Alueella matkailevien tulee toimia vastuullisesti ja noudattaa ohjeita ja määräyksiä. Matkailuyritysten, ravintoloiden ja muiden palvelutuottajien on myös edellytettävä asiakkailta korostetusti näiden noudattamista.

Paikallista väestöä puolestaan kehotetaan välttämään matkailukohteissa asiointia sesongin kiireisempään aikaan, jotta viruksen leviämistä alueelle voidaan hidastaa.

Koronavilkku-sovelluksen käyttämistä suositellaan vahvasti, samoin kuin asiakaskäyntien seuraamiseen tarkoitettujen menetelmien käyttämistä ravintoloissa ja vastaavissa palveluissa. Ravintoloissa on voimassa kiihtymisvaiheen mukaiset tiukennetut rajoitukset.

Lisätietoja:

Olli-Pekka Koukkari, Kainuun soten pandemiapäällikkö (044 797 4668)