Tiedote 27.01.2022

Valokuvaaja Valtteri Mulkahaisen kuviin perustuvaa teosta lahjoituksena Kainuun sotelle

Sotkamolainen luontokuvaaja Valtteri Mulkahainen on lahjoittanut uusia karhuaiheisia kuvateoksia Kainuun soten lasten ja nuorten palveluille. Valtteri Mulkahainen on viime vuosina huomioitu useilla luontokuvapalkinnoilla.

Kyseessä on alun perin Mulkahaisen karhukuvista tehdystä hollanninkielisestä alkuperäisteoksesta, jossa seikkailevien karhunpentujen tarinat on kirjoittanut hollantilainen sairaanhoitaja Joanna Hart. Teos sai loppuvuodesta ilmestyessään hyvän vastaanoton ja sitä on lahjoitettu useisiin hollantilaisiin lastensairaaloihin. Nyt valmistunut suomenkielinen laitos jatkaa hyväntekeväisyyslinjalla myös Suomessa.

”Kun annoin kuvat käyttöön Joannalle, en arvannut, että tästä tulee vielä näinkin laaja juttu”, kertoo Valtteri Mulkahainen. Teoksen karhukuvat on otettu Suomussalmen Martinselkosella, joten tuntuu erityisen hyvältä saada lahjoittaa kirjoja juuri kotimaakuntaan. Leikkisät karhut ovat kuin ihmislapsia ja niitä on kiehtovaa seurata ja kuvata yhä uudestaan”, kuvaa Valtteri.

”Olemme sopineet, että Kainuun keskussairaalan lisäksi kirjaa jaetaan mm. Kainuun neuvoloihin ja terveyskeskuksiin, joissa pienet ja isot potilaat voivat siihen tutustua”, kertoo Kainuun soten viestintäpäällikkö Terho Pekkala. ”Tällaiset - vieläpä vahvasti kainuulaiset juuret omaavat - ystävälliset lahjoitukset on ilo ottaa vastaan. Samalla esitämme parhaat kiitokset kaikille projektiin osallistuneille ja sen ”kätilöinä” toimineille sekä suomalaisille että hollantilaisille tahoille, erityisesti tietysti kirjan kustantaneelle Joanna Hartille”.