Tiedote 22.10.2020

Vaativan kuntoutuksen osasto sekä lasten ja nuorten poliklinikka muuttaneet uuteen sairaalaan

Kainuun uuden sairaalan toinen muuttovaihe on päättynyt. Vaativan kuntoutuksen osasto on muuttanut Kajaanin pääterveysasemalta ja lasten ja nuorten poliklinikka vanhan KAKS:n tiloista.

”Osastopotilaiden muutto on aina iso operaatio. Eilen siirsimme päivän aikana 11 potilasta ja kuljetukset menivät onneksi sujuvasti”, kertoo apulaisosastonhoitaja Tarja Vasala. Nyt toiminta on käynnissä uuden sairaalan kuudennessa kerroksessa osastolla C6, jossa on varta vasten kuntoutustyöhön suunnitellut tilat. Osastolla on mm. terapiahuoneita, kotiharjoittelutiloja, kävelyavustimia ja kuntoutuspelilaitteita.

Lasten ja nuorten poliklinikka siirtyi keskussairaalan vanhasta osasta toimittuaan samoissa tiloissa vuodesta 1969 asti.  ”Kauan odotettu muutto uusiin tiloihin on vihdoin toteutunut. Tuntuu kyllä erityiseltä jättää vanha taakse ja käynnistää toiminta uudessa sairaalassa”, toteaa apulaisosastonhoitaja Sinikka Laatikainen. ”Uudelle polille sijoittuvat myös lasten erityisterapiapalvelut, joten potilaan hoito yhteistyössä onnistuu entistä paremmin.” Lasten ja nuorten poliklinikka sijaitsee uuden sairaalan kolmannessa kerroksessa lasten ja nuorten osaston vieressä. Vastaanotoille ilmoittaudutaan pääaulan automaateilla tai 3 kerroksen hissiaulassa. Sisäänkutsut huoneisiin näkyvät odotustilojen näyttöruuduilla.

Kainuun sote pyytää, että yleisö välttäisi tarpeetonta kulkua ja omatoimista tutustumista uusissa tiloissa koronaepidemian aikana.

Uuden sairaalan muutot jatkuvat ensi vuonna

Ensi kevättalvella täysin uudistettuun aiempaan päivystysrakennukseen muuttaa lasten ja nuorten psykiatrian toiminnot, kehitysvammapoliklinikka sekä ensihoidon toiminnot. Viimeisetkin poliklinikkatoiminnot muuttavat uusiin tiloihin syksyllä 2021, jonka jälkeen alkaa vanhojen sairaalarakennusten purku.

Vanhan KAKS:n tiloissa jatkaa vielä pääosa erikoissairaanhoidon poliklinikoista. Asiakkaita pyydetään tarkastamaan sijainti kutsukirjeestä.

Satamakadun vanhassa pääterveysaseman kiinteistössä jatkaa vielä Kajaanin terveyskeskussairaalan akuuttiyksikkö, neuvola, hammashoitola sekä hoiva-osasto.

 

Lisätietoja:

  • Vaativa kuntoutus / C6: apulaisosastonhoitaja Tarja Vasala 044 7970 496
  • Lasten ja nuorten poliklinikka: apulaisosastonhoitaja Sinikka Laatikainen 044 7004 385
  • Uusi sairaala: projektipäällikkö Terho Pekkala 044 7970 269
  • Kuntayhtymän hallinto: kuntayhtymän johtaja Maire Ahopelto 044 777 3033

Uuden sairaalan valokuva-aineistoa medialle on saatavissa www.kainua-allianssi.fi/media