Tiedote 08.07.2021

Uusia tartuntoja - tapahtumissa kiinnitettävä huomiota turvallisiin järjestelyihin

Uusia tartuntoja

Kajaanissa on todettu kaksi koronatartuntaa jo karanteenissa olevaan laajempaan ryppääseen liittyen.

Kuhmossa on kaksi tartuntaa, joista toinen ulkopaikkakuntalaisella henkilöllä eiliseen tartuntatapaukseen liittyen. Suomussalmella on todettu kaksi tartuntaa. Näistä neljästä henkilöstä kolme on ollut jo aiemmin karanteenissa, eikä jatkoaltistuksia ei ole tiedossa. Karanteenissa olevilla odotetaan kuitenkin edelleen tartuntoja ilmaantuvan.

Kainuussa koronaviruksen ilmaantuvuus on 51,4 (per 100 000 as / 14 vrk). Kainuu on edelleen perustasolla, lukuun ottamatta Kajaania, joka on kiihtymisvaiheessa.

 

Turvavälien ja kasvomaskien käyttöä suositellaan vahvasti

Kasvomaskin käyttöä suositellaan kaikissa oman perheen ulkopuolisissa lähikontakteissa. Matkaillessa on noudatettava varovaisuutta ja paikallisia ohjeistuksia.

Kesätapahtumissa, konserteissa ja vastaavissa tilaisuuksissa järjestäjien on huolehdittava turvallisuudesta ja varmistettava, että lähikontakteja voidaan välttää ja yleisöllä on mahdollisuus käsihygieniaan sekä tehdä muita tartuntoja ehkäiseviä toimia.

”Tartuntojen vähentämisessä kontaktien rajoittaminen on avaintekijä. Suuremmissakin joukoissa on hyvä pysytellä omassa porukassa, jotta altistumismahdollisuuksia olisi vähemmän. Tapahtumajärjestelyissä näihin tulee kiinnittää erityistä huomiota, esimerkiksi tarjoamalla mahdollisuuksia riittävän väljään osallistumiseen ja yleisöä ohjeistamalla”, kehottaa vs. pandemiapäällikkö Tuomo Erola.

Koronatestiin tulee hakeutua matalalla kynnyksellä, mikäli koronaan viittaavia oireita esiintyy. Ajanvarauksen voi tehdä Kainuun Omasoten kautta tai esimerkiksi KAKS:n testiajanvarauksesta 040 165 0020, joka on avoinna päivittäin klo 8 - 19

 

Lisätiedot: vs. pandemiapäällikkö Tuomo Erola 044 797 4872