Tiedote 07.04.2021

Uusi tartuntarypäs Kajaanissa

Kajaanissa eilen todettu koronavirustartunta on osoittautumassa laajemmaksi ryppääksi. Uusia tartuntoja on tällä hetkellä kuudella ja karanteeniin on lisäksi asetettu seitsemän henkilöä. Kaikki ovat kajaanilaisia. Tartunnanjäljitys selvittää edelleen kontakteja ja mahdollisia altistumisia, jotka rajoittunevat pääosin lähipiirissä oleviin henkilöihin.

Tapauksessa on kyse tämän hetken tietojen mukaan muualta Suomesta kotoisin olevan henkilön Kainuun vierailusta, jonka yhteydessä tavattuja ihmisiä on altistunut koronalle.

”Kuten aiemmin on todettu, lähikontaktien välttäminen on edelleen tarpeen vaikka yleistilanne onkin helpottumassa. Herkästi leviävää virusmuunnosta on Suomessa runsaasti, joten tilanne ei ole ohi Kainuussakaan. Maskisuosituksia, kokoontumisrajoituksia ja muita ohjeita on syytä noudattaa myös tutuissa ympyröissä, harrastuksissa tai vapaa-ajan yhteisöissä”, korostaa Kainuun soten pandemiapäällikkö Olli-Pekka Koukkari.

Kainuun sote kehottaa hakeutumaan koronatestiin pienimmissäkin oireissa tai altistumisepäilyissä. Kainuun keskussairaalan koronatestaus palvelee päivittäin ajanvarauksella klo 8 – 19.30 (ajanvaraus numerosta 040 165 0020).

Lisätietoja testiin hakeutumisesta sekä muista ohjeista Kainuun soten verkkosivuilta sote.kainuu.fi/koronainfo.

  • Lisätietoja: Olli-Pekka Koukkari, Kainuun soten pandemiapäällikkö (044 797 4668)