Tiedote 22.08.2018

Turvallisuus tuntuu sydämessä

Valtakunnallinen Perhehoitoliiton koordinoima Ajoissa kotiin- kampanja järjestetään jälleen syyskuussa 1.-16.9.2018 välisenä aikana.  Kampanjalla etsitään perheitä,  joissa ”osataan tehdä makaronilaatikkoa, uskalletaan leikkiä ja halutaan halata”.  Kainuun  perhekeskuksissa järjestetään kampanjan aikana infotilaisuuksia, joissa saa lisätietoa sijaisvanhempana, perhehoitajana ja tukiperheenä toimimisesta.

Sijaisperheitä tarvitaan, koska kaikilla lapsilla ja nuorilla ei ole mahdollisuutta kasvaa omassa kodissaan. Sijaisvanhemmiksi, perhehoitajiksi ja tukiperheiksi etsitään perheitä tai yksinasuvia, jotka voisivat ottaa kotiinsa erilaisia, eri-ikäisiä lapsia ja nuoria, ikäihmisiä tai vammaisia henkilöitä. Tukiperhe  tarjoaa lapselle luotettavia ihmissuhteita, sekä  auttaa lisäämään vanhempien  omia voimavaroja. Kehitysvammaisten, vammaisten ja ikäihmisten lyhytaikainen perhehoito tukee kotona asumista antaen omaiselle mahdollisuuden vapaan pitämiseen. Pitkäaikainen perhehoito on kehitysvammaiselle, vammaiselle tai ikäihmiselle turvallinen, kodinomainen ja omatoimisuutta tukeva asumisvaihtoehto.

Sijaisperheeksi,  perhehoitajaksi tai tukiperheeksi ryhtyminen ei vaadi hoitoalan koulutusta tai kokemusta, mutta perheeltä edellytetään soveltuvuutta ja  sitoutumista tehtävään sekä ennakkovalmennukseen osallistumista. Kainuun sosiaali-ja terveydenhuollon kuntayhtymä tukee perhehoitajia työssään järjestämällä työnohjausta ja täydennyskoulutusta.  Sijaisperheelle,  perhehoitajalle ja tukiperheelle maksetaan toimeksiantosopimuksen mukainen hoitopalkkio ja kulukorvaus.

Infotilaisuudet sijaisvanhemmuudesta, perhehoitajana tai tukiperheenä toimimisesta kiinnostuneille pidetään:

Tiistaina 4.9.2018 klo 17-19 Kuhmon perhekeskuksessa, Kainuuntie 89

Torstaina 6.9.2018 klo 17-19 Kajaanin perhekeskuksessa, Koivukoskenkatu 14, 5. krs.

Tiistaina  11.9.2018, klo 17-19 Sotkamon perhekeskuksessa, Keskuskatu 9, 1. kerros

Torstaina 13.9.2018, klo 17-19 Suomussalmen perhekeskuksessa, Välskärinkuja 1 (käynti Kiannonkadun puolelta)

Lämpimästi tervetuloa!

Lisätietoja: Mari Haverinen  puh. 044 715 6935, mari.haverinen@kainuu.fi