Tiedote 07.09.2022

Tule tutustumaan perhehoitoon ja tukiperhetoimintaan etäyhteydellä!

Perhehoitajien infotilaisuus pidetään Teams etäyhteydellä

maanantaina 12.9.2022 klo 17–18

Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon

Liity mukaan alla olevan etäyhteyslinkin kautta kello 17-18

 

Microsoft Teams -kokous

Liity tietokoneella tai mobiilisovelluksella

Liity kokoukseen napsauttamalla tästä

Meeting ID: 392 701 468 211
Tunnuskoodi: 5NZZPL

Download Teams | Join on the web

Lisätietoja | Kokousasetukset

________________________________________________________________________________

Haluaisitko auttaa tukea tarvitsevaa lasta? Voisitko olla lapselle välittävä, turvallinen ja luotettava aikuinen, joka hoivaisi lasta ja tukisi hänen yksilöllistä kehitystään? Olisitko valmis tekemään yhteistyötä lapsen asioissa viranomaisten ja läheisverkoston kanssa, sekä tukemaan lapsen suhteita vanhempiinsa ja muihin lapselle läheisiin ihmisiin?

Kainuun sote etsii uusia tukiperhevanhempia. Tukiperheen tarpeen voi aiheuttaa esimerkiksi perhettä kohdannut äkillinen kriisi, yksinhuoltajuus, tukiverkoston puute tai jokin muu vanhemman vaikea elämäntilanne. Tukiperhetoiminnan tarkoituksena voi esimerkiksi olla levähdystauon mahdollistaminen vanhemmalle kriisitilanteessa. Tukiperhetoiminta on suunnitelmallista ja määräaikaista.


Kuka voi ryhtyä tukiperheeksi?

Tukiperheet ovat tavallisia perheitä, joilla on aikaa ja kiinnostusta toimia lapsen ja hänen perheensä tukena. Tukiperhe voi olla lapsiperhe, lapseton pariskunta tai yksinasuva. Tukiperheellä ei tarvitse olla erityistaitoja, vaan lapselle riittää ihan tavallinen perheen arki ja toiminta. Tukiperheellä tulee olla halu viettää aikaa lapsen kanssa. Tukiperhetoiminta edellyttää myös yhteistyötä sosiaalityöntekijöiden ja lapsen vanhempien kanssa. Perheen tilanne määrittää sen, kuinka usein lapsi käy tukiperheessä, pääsääntöisesti yhden viikonlopun kuukaudessa. Tukiperheelle maksetaan lapsen läsnäolopäiviltä hoitopalkkio ja kulukorvaus.

Tukiperhevalmennus

Seuraava tukiperhevalmennus alkaa Kainuun sotella lokakuussa 2022. Valmennus toteutetaan Teams etäyhteydellä kolmena arki-iltana klo. 17–19.30. Mukaan valmennukseen mahtuu vielä hyvin osallistujia.

Lisätietoja

Lisätiedot tukiperhetoiminnasta, sekä valmennuksesta sijaishuoltoyksiköstä

Marjaana Ala-Hiiro, sosiaaliohjaaja

p. 044 7974254

marjaana.ala-hiiro@kainuu.fi