Tiedote 09.03.2018

Tiedon Lifecare-järjestelmän häiriö on saattanut aiheuttaa myös Kainuun sotessa virheellisiä lääkitystietoja

Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymässä on käytössä Tiedon Lifecare-asiakas- ja potilastietojärjestelmä. Lifecare-järjestelmässä ilmeni 6.3. lääkemääräysten uusimiseen liittyvä häiriö. Sen vuoksi joillekin Kainuun soten asiakkaille on saattanut syntyä virheellisiä lääkitystietoja hoitoalan ammattilaisten käyttöön.

Tilanne ei vaikuta apteekista haettaviin lääkkeisiin, koska apteekit toimittavat lääkkeet Kelan Reseptikeskuksen tietojen perusteella. Reseptikeskuksessa lääkemääräykset ovat oikein.

Tiedon ja Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän yhteisen selvityksen tuloksena alueelta on löytynyt kymmenkunta virheelliseksi epäiltyä lääkelistaa. Lääkärit ovat käyneet kyseiset listat läpi ja mitätöineet niiltä virheelliset lääkitykset. Hoitohenkilökuntaa on ohjeistettu noudattamaan erityistä huolellisuutta lääkemääräysten suhteen.

Tieto ja Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon vastuuhenkilöt ovat tiiviisti yhteydessä valvonnan varmistamiseksi siihen saakka, kunnes häiriö on saatu korjattua. Tieto selvittää edelleen tiiviisti häiriön syytä.