Tiedote 09.03.2021

Terrafamessa yksi uusi tartunta - odota omaa rokotusvuoroasi

Terrafamessa yksi uusi tartunta

Eilen saadun tiedon mukaan Terrafamen teollisuusalueen työntekijällä on todettu uusi koronatartunta. Kyseessä on akkukemikaalitehtaan työmaalla toimivan urakoitsijan työntekijä. Tapaukseen liittyen kuusi henkilöä on asetettu karanteeniin. Tämän hetken tiedon mukaan asia ei liity viikonloppuna tehdastyömaalla ilmenneeseen tartuntaan. Kaikki henkilöt ovat ulkopaikkakuntalaisia.

Kainuun sote muistuttaa työpaikoilla noudatettavasta koronaohjeistuksesta. Kasvomaskien käyttö, yli kahden metrin turvavälit ja hyvä käsihygienia sekä taukojen porrastaminen ovat perusasioita työtehtävissä, joita ei voi tehdä etänä. Hiihtolomalta palatessa on syytä erityiseen varovaisuuteen, mikäli altistumisia oman lähipiirin ulkopuolelta on saattanut tapahtua.

Oireisena tai Koronavilkun hälyttäessä tulee hakeutua koronatestiin. Kainuun keskussairaalan drive in -testauksen ajanvaraus palvelee ma-su klo 8 – 19 numerossa 040 165 0020.

Odota omaa rokotusvuoroasi

Rokotteiden saatavuudesta johtuen ajanvarauksia annetaan edelleen rajoitetusti. Rokotusvuorossa ovat

- 1941 tai sitä ennen syntyneet

- 16–69 -vuotiaat, joilla on elinsiirto- tai kantasolusiirre tai aktiivinen syöpähoito, vaikea puolustusjärjestelmän häiriö tai vaikea krooninen munuaissairaus

- yli 18-vuotiaat omaishoidettavat ja heidän kanssaan samassa taloudessa asuva omaishoitaja iästä riippumatta.

Perusohjeena on, että listassa mainitut ovat vuorossa. Ellei mainintaa ole, rokotusvuoro tulee myöhemmin. Lisätietoja esimerkiksi sairausryhmistä on koottu rokotusinfosivulle sote.kainuu.fi/koronarokotukset.

Ajanvarausnumeroon 044 709 3788 tulee soittaa vain omalla rokotusvuorolla. Takaisinsoittopalvelu on tällä hetkellä ruuhkautunut omaa vuoroaan kysyvistä kansalaisista.

Ikäihmisten rokotuksiin (1941 ja sitä ennen syntyneet) voivat varata ajan itse myös Omasoten nettiajanvarauksen kautta.

Rokotuksen jälkeen tulee noudattaa suojausohjeita

Rokotuksen jälkeen on edelleen huolehdittava turvaväleistä, käsi- ja yskimishygieniasta ja kasvomaskin käytöstä sekä muista koronaviruksen torjuntaohjeiden noudattamisesta. Näin siksi, että vielä ei ole riittävästi tietoa siitä, kuinka hyvin rokote estää tartuttamista.

Erityisesti muistutetaan, että riskiryhmien suojaamiseksi hoivalaitos- tai muissa vierailuissa maskia tulee käyttää koko vierailun ajan.

 

Lisätietoja:

Olli-Pekka Koukkari, Kainuun soten pandemiapäällikkö (044 797 4668)

Veli-Matti Hilla, Terrafamen kestävän kehityksen johtaja (040 5699 906)