Tiedote 06.02.2021

Terrafamella kolmas koronatartunta - Vuokatin kisoissa kaksi

Sotkamossa sijaitsevan Terrafamen teollisuusalueella viikko sitten alkaneissa koronatartunnoissa on löytynyt kolmas tapaus. Sairastunut kuuluu samoihin altistuneisiin ja karanteeniin määrättyihin henkilöihin, jotka ovat testattu ensimmäisen tartunnan myötä. Kaikki tapaukseen liittyvät ovat ulkopaikkakuntalaisia akkukemikaalitehtaan työmaan työntekijöitä.

Terrafamen teollisuusalueella työskentelee suuri määrä laajalta alueelta liikkuvia työntekijöitä. Kainuun sote ohjeistaa tapaukseen liittyen ottamaan viivytyksettä yhteyttä joko oman alueen terveyskeskuksen tai Kainuun soten toimipisteiden kautta, mikäli koronaan viittaavia oireita ilmenee.

Testauspaikat ja ajanvaraus:

  • Sotkamo (ma-to klo 8 – 15.30, pe 8 – 14.30): 08 6156 5009
  • Kainuun keskussairaalan drive in -testaus (ma-su klo 8 – 19): 040 165 0020

Vuokatin kisoissa todettu koronavirus kahdella

Vuokatissa pidettävien maastohiihdon nuorten MM-kisoissa Puolan maajoukkueessa on todettu koronatartunta kahdella joukkueen jäsenellä. Henkilöt ovat oireettomia ja noudattavat eristysmääräyksiä joukkueen omissa tiloissa.

Vakavalle koronataudille altistavia sairauksia sairastavien koronarokotusryhmät on julkaistu

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on eilen julkaissut koronarokotusten järjestykseen liittyvää lisätietoa. Vakavalle koronataudille altistavia taustasairauksia sairastavat alle 70-vuotiaat rokotetaan kahtena ryhmänä vanhempien ikäluokkien jälkeen.

Tarkemmat lisätiedot aikatauluista, rokotepaikoista tai järjestelyistä eivät ole tiedossa. Lisätietoja varten asukkaita pyydetään seuraamaan Kainuun soten tiedotteita sekä verkkosivuille koottua materiaalia osoitteessa. sote.kainuu.fi/koronarokotukset.

Lisätietoja:

Olli-Pekka Koukkari, Kainuun soten pandemiapäällikkö (044 797 4668)