Tiedote 24.05.2017

Tekstiviestimuistutusten käyttö laajenee Kainuun soten perusterveydenhuollossa

Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän perusterveydenhuollon suun terveydenhuollossa otettiin käyttöön ajanvarauksen tekstiviestimuistutus 18.1.2016. Hyvien kokemusten vuoksi toimintaa päätettiin laajentaa.

Tekstiviestimuistutus on ollut käytössä perusterveydenhuollossa terveyskeskuslääkärin ja hoitajan vastaanotoilla 1.4.2017 alkaen. Käyttöönotto laajenee 1.6.2017 alkaen koskemaan perusterveydenhuollon fysio-, puhe-, toiminta- ja ravitsemusterapian ajanvarauksia.

Tekstiviestimuistutuksen tarkoituksena on muistuttaa asiakasta hänelle varatusta vastaanotto- tai soittoajasta ja näin vähentää peruuttamatta jääneiden käyntien määrää. Asiakas saa tekstiviestimuistutuksen kahta vuorokautta ennen tulevaa vastaanottoaikaa.

Muistutusviesti tulee siihen matkapuhelinnumeroon, joka on ilmoitettu potilastietojärjestelmään. Alaikäisten asiakkaiden ajanvarauksista tekstiviestimuistutus lähtee joko huoltajan tai asiakkaan omaan numeroon riippuen siitä, kenen numero kyseisen asiakkaan perustietoihin potilastietojärjestelmässä on ilmoitettu.

Tekstiviestiin ei voi vastata. Jos haluat muuttaa ajanvarausta tai perua ajan, voit soittaa tekstiviestissä olevaan puhelinnumeroon (lääkärin ja hoitajan ajoista) ja terapeuteille heiltä saamaasi numeroon. Peruminen tulee tehdä viimeistään vastaanottoaikaa edeltävänä päivänä kello 12.00 mennessä, jotta aika ehditään saada jonkun toisen asiakkaan käyttöön.

Esimerkki tekstiviestistä asiakkaalle:
”Muistathan vastaanotto- tai soittoaikasi 1.6.2017 klo 15:15 Terveysaseman nimi ja osoite. Yhteydenotot (puhelinnumero)”

Lisätietoja:

Arja Horto

Vastaanotto- ja terveyskeskussairaalatoiminnan vastuualuepäällikkö

puh. 044 710 1336

arja.horto@kainuu.fi