Tiedote 04.07.2022

Suun terveydenhuollon ajanvaraus tiedottaa: Viikonloppupäivystyksen kiireettömät hammashoitoajat

Asiakkaita pyydetään huomioimaan, että hammashoidon viikonloppupäivystys ei vaihda tai peru potilaiden kiireettömiä vastaanottoaikoja. Viikonloppupäivystyksen puhelinnumero 040 651 46 96 on tarkoitettu vain päivystyspuheluiden vastaanottamiseen ja kiireellisen hoidon tarpeen arvioon.

Jos potilas ei pääse varatulle vastaanottoajalle, hänen tulee olla seuraavana arkipäivänä yhteydessä sen kunnan ajanvaraukseen, johon aika on varattu.  

-Jos potilas on estynyt saapumasta viikonloppuun sijoittuvalle vastaanottoajalle äkillisen inhimillisen syyn vuoksi, riittää, että soittaa heti seuraavana arkipäivänä oman kunnan ajanvaraukseen ja kertoo syyn käyttämättä jääneelle ajalle. Inhimillinen syy vapauttaa sakkomaksusta, kertaa johtava hammaslääkäri Anni Temonen.

Viikonloppuna ajanvarauksen ollessa suljettu, on oma aika mahdollista perua myös Omasoten kautta. Toistaiseksi uutta hammaslääkäriaikaa ei pysty varaamaan netin kautta, vaan se edellyttää soittoa ajanvaraukseen arkena.

-Erityisesti huoltajilta vaaditaan valppautta, jos lapsen ajan peruu Omasoten kautta. Uusi aika on muistettava varata puhelimitse arjen koittaessa. Lasten suun sairaudet voivat edetä nopeasti, ja hoitolat eivät pysty täysin aukottomasti seuraamaan, pysyvätkö kaikki lapset varmasti hoidon piirissä, Temonen toteaa.

Kainuussa tehdään oman viikonlopputyön ohella parhaillaan isoa ulkoista jononpurkua. Jononpurkufirma on tiedottanut jokaista sen asiakasta, miten aikojen peruminen tapahtuu. Arkisin asiakas voi perua tai vaihtaa aikaa soittamalla Kajaanin ajanvaraukseen, puh. 08 6156 7850 ja klo 15:n jälkeen ja viikonloppuisin jononpurkua tekevän yrityksen numeroon 044 9761 470.

Ulkoinen jononpurku on käynnissä Kajaanissa ja Kuhmossa.

Ajanvaraus vastaa arkisin numerossa 08 6156 7850 (Kajaani) ja 08 6156 5768 (Kuhmo).