Tiedote 06.12.2021

Sunnuntaina 13 uutta tartuntaa

Eilen sunnuntaina Kainuussa todettiin yhteensä 13 koronatartuntaa, joista 10 liittyy Otanmäen Skoda Transtechin tehtaalle. Muut tartunnat ovat Kajaanissa, Kuhmossa ja Sotkamossa.

Tartunnanjäljitys tiedottaa, että Kajaanissa ravintola Pancho Villassa on voinut altistua tartunnalle 4.12 klo 17 – 18.15. Mahdollisesti altistuneita kehotetaan hakeutumaan koronatestiin, mikäli oireita ilmenee.

Yhteensä viime viikolla Kainuussa todettiin yhteensä 57 positiivista testiä, joista kolme ulkopaikkakuntalaisilla henkilöillä. Transtechin ryppäässä on tällä hetkellä tiedossa 32 tartuntaa, joista on määrätty 20 henkilöä karanteeniin. ”Rokotussuojan takia virallisesti karanteeniin määrättyjen määrä on alhainen, mutta selkeissä altistumistapauksissa ohjeistamme rajoittamaan omaehtoisesti kontakteja ja noudattamaan muita varotoimia”, kertoo pandemiapäällikkö Lea Käsmä-Ronkainen.

Kainuun soten koronakoordinaatioryhmä kokoontuu tiistaina käsittelemään epidemiatilannetta ja mahdollisia uusia ohjeistuksia.

Varovaisuus tarpeen

Tartuntamäärien lisääntyessä alueella Kainuun sote kehottaa noudattamaan varovaisuutta ja käyttämään kasvomaskeja tilanteissa, jossa lähikontakteja ei voida välttää.

Oireisena tulee hakuetua koronatestiin, erityisesti mikäli on rokottamaton tai vielä vajaa rokotussuoja. Mikäli on oireita, on tärkeää olla altistamasta muita eli pidättäytyä kontakteista ihmisten kanssa.

 

Lisätietoja medialle:

  • Kainuun soten pandemiapäällikkö Lea Käsmä-Ronkainen 044 7970 655