Tiedote 15.10.2021

Sotkamon terveyskeskuksen vuodeosastolla korona-altistus – osasto on karanteenissa

Sotkamon terveyskeskuksen vuodeosastolla hoidossa olleella potilaalla on todettu koronavirustartunta. Potilaalla on 14.10. osastolta siirron jälkeen ilmennyt hengitystieoireita, joiden johdosta henkilöltä on otettu koronatesti. Osaston henkilökunta ja muut potilaat on testattu tänään 15.10. ja todettu yksi jatkotartunta osaston potilaalla.

Altistumisten vuoksi Sotkamon terveyskeskussairaalan potilaat on määrätty karanteeniin, eikä vierailut osastolla ole toistaiseksi mahdollisia. Osastolta aiemmin kotiutuneet mahdollisesti altistuneet potilaat on tavoitettu ja ohjattu koronatestiin pois lukien ne, joilla on täysi rokotesarja otettuna.

Kainuussa koronatilanne on yleisesti rauhallinen. Maanantain jälkeen Kainuussa on edellä mainitun Sotkamon tapauksen lisäksi todettu yksi tartunta. Eilen Vartiuksen rajanylityspaikalta on kaksi Suomeen matkalla ollutta henkilöä ohjattu takaisin Venäjälle positiivisen koronatestituloksen johdosta.

Sairaalahoidon tarve kasvaa - koronarokotteiden kattavuudessa edelleen merkittävää vajetta

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan sairaalahoitoa vaativien koronapotilaiden määrä Suomessa kasvaa edelleen. Viime viikon aikana erikoissairaanhoidon osastoille tuli yli 100 uutta koronapotilasta. Hoidon tarpeen kasvu selittyy lähes yksinomaan rokottamattomien henkilöiden sairastumisesta vakavaan koronatautiin. Satojatuhansia rokotusikäisiä suomalaisia on vielä kokonaan ilman rokotesuojaa.

”Korona voi olla vakava ja pitkäaikainen sairaus myös nuoremmille – tuurin varaan terveyttä ei kannata jättää, kun vaihtoehto eli rokote on olemassa”, muistuttaa Olli-Pekka Koukkari Kainuun sotesta. ”Valtakunnallisesti keskustelu kovenee terveydenhuollon kuormituksesta ja lisääntyvistä kustannuksista pitkälti rokotteilla estettävissä olevien sairastumisten osalta. Tällä on myös pitkäaikaista vaikutusta muiden potilaiden hoitoon, joten pikkuasiasta ei ole kysymys”, toteaa Koukkari.  

 

Lisätiedot: Pandemiapäällikkö Olli-Pekka Koukkari 044 7974 668