Tiedote 01.09.2021

Seitsemän uutta tartuntaa - Avoin rokotuspiste avautuu Kajaanissa

Koronarokotukset ilman ajanvarausta käynnistyvät 1.9. Kajaanista

Kajaanin Prismassa avautuu tänään avoin rokotuspiste, josta saa ensimmäisen koronarokotteen ilman ajanvarausta. Rokotuspiste sijaitsee myymälän kassoja vastapäätä ja se on avoinna 1.9 – 18.9 arkisin klo 11–19 ja lauantaisin klo 10–14. 

Ensimmäisen rokotuksen saa ilman ajanvarausta Kuhmon neuvolassa 3.9 klo 17 - 20 sekä Suomussalmen neuvolassa 4.9. klo 8 – 18. Rokotuksen saamiseksi mukana tulee olla henkilöllisyystodistus sekä alle 15-vuotiailla huoltaja mukana.

Tiistaina 7 uutta tartuntaa – karanteenimäärät edelleen suuria

Uusia tartuntoja todettiin Kainuussa eilen yhteensä seitsemän, joista neljä aiemmin karanteenissa olleilla. Tartunnoista yksi on Sotkamossa, yksi Kuhmossa, kaksi Ristijärvellä ja kolme Kajaanissa. Kuhmon lukiossa on yhden sairastuneen oppilaan lisäksi karanteeniin asetettu 19 opiskelijaa; muita tapaukseen liittyviä karanteeneja on määrätty 11.

Kajaanissa Kainuun soten Rastitien kehitysvammaisten lasten ja nuorten asumisyksikössä karanteenissa on yhteensä 13 henkilöä. Rastitien yksikkö vastaa asiakkaiden ja omaisten tiedottamisesta asiaan liittyen. Lasten yksikön asumispalvelut jatkuvat, mutta omaishoidon vapaiden sekä tilapäinen hoito eivät toistaiseksi ole käytössä. Rastitien aikuisten palveluyksikön asiakastoiminta jatkuu.

Koronaviruksen ilmaantuvuus Kainuussa on 241,6 / 100 000 / 14 vrk. Edelleen yhteensä useita satoja henkilöitä on määrätty eristykseen tai karanteeniin, jotka aiheuttavat luonnollisesti pitkäkestoista haittaa sekä perheille että työpaikoille. Tartuntatautilain mukaan toimenpiteille ei kuitenkaan ole vaihtoehtoja, vaan aktiivisia torjuntakeinoja jatketaan toistaiseksi.

Kajaania koskevat rajoituspäätökset käsittelyssä tänään

Kainuun soten yhtymähallitus käsittelee tänään Kajaania koskevista tartuntatautilain mukaisista rajoitustoimista. Asiaa koskevat päätökset tiedotetaan erillisellä tiedotteella tämän päivän aikana.

 

Lisätiedot: Pandemiapäällikkö Olli-Pekka Koukkari 044 7974 668

 

(Päivitetty 1.9 klo 10.55 tietoja Kuhmon lukioon liittyen)