Tiedote 01.01.2021

Samoojan kuntoutuskodissa koronatartunta

Kajaanissa sijaitsevan Sa­moo­jan kun­tou­tus­ko­din asukkaalla on tänään 1.tammikuuta todettu koronavirustartunta. Tartunta on todennäköisesti peräisin joulun aikana asukkaan luona vierailleelta läheiseltä.

Samoojan kuntoutuskoti on Kainuun soten mie­len­ter­veys- ja päih­de­kun­tou­tu­jien ym­pä­ri­vuo­ro­kau­ti­nen asu­mis­pal­ve­luyk­sik­kö­, jossa on tällä hetkellä 15 asukasta ja noin kymmenen työntekijää.

Käytettävissä olevien tietojen mukaan sairastunutta henkilöä on pidettävä tartuttavana 27.12 alkaen, jolloin yhteisissä tiloissa oleilevat asukkaat ovat saattaneet altistua tartunnalle. Sekä henkilökunnalla että vierailijoilla on kasvomaskipakko, joten mikäli varotoimista on asianmukaisesti huolehdittu, tartunnan riskiä asukkaista ulkopuolisiin on pidettävä pienenä.

Kaikki asukkaat testataan välittömästi, ja koko hoitoyksikkö asetetaan karanteeniin ja vierailukieltoon toistaiseksi. Yksikön sulun pituus selviää myöhemmin testitulosten myötä. Henkilökunnan ei katsota altistuneen, joten rajoitustoimet eivät koske työntekijöitä.

Yksikössä vierailleiden läheisten välitön testaaminen tai karanteeniin asettaminen ei tämän hetken tiedon perusteella ole tarpeen, ellei jatkotestauksesta muuta johdu. Asukkaiden omaisille on tiedotettu tilanteesta 1.1. illan kuluessa. Kotilomalla olevia asukkaita on pyydetty palamaan yksikköön karanteenin ajaksi.

Samoojantien asumispalveluyksikössä joulun jälkeen vierailleita pyydetään hakeutumaan koronavirustestiin matalalla kynnyksellä mikäli hengitystie- tai vatsatauti- tai muita koronaan viittaavia oireita ilmenee.

Kainuun sote tiedottaa asiasta seuraavan kerran lisätietojen tarkennettua 2.1. kuluessa.

Lisätietoja:

Olli-Pekka Koukkari, Kainuun soten pandemiapäällikkö (044 797 4668)