Tiedote 27.04.2021

Rokotusvuorossa riskiryhmään 1 ja 2 kuuluvat sekä 1961 ja sitä ennen syntyneet

Koronarokotukset Kainuussa laajenevat koskemaan kaikkia riskiryhmään 1 ja 2 kuuluvia sekä 1961 ja sitä ennen syntyneitä

Kainuussa koronarokotukset laajennetaan koskemaan 1961 ja sitä aiemmin syntyneitä. Lisäksi rokotusvuorossa ovat yli 16-vuotiaat lääketieteellisiin riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat. Taustasairauksiensa vuoksi riskiryhmiin kuuluvilla on kohonnut riski saada vakava koronatauti.

Koronarokotuksiin voivat nyt varata ajan seuraaviin ryhmiin kuuluvat:

  • 1961 ja sitä aiemmin syntyneet. Ajanvaraus Omasote-palvelun valikosta paikkakuntansa ”iänmukaiset koronarokotukset”. Rokotteena on Pfizerin tai Modernan mRNA-valmiste.
  • 2005 tai sitä aiemmin syntyneet riskiryhmään 1 ja 2 kuuluvat. Ajanvaraus Omasote-palvelun valikosta paikkakuntansa ”iänmukaiset koronarokotukset”. Rokotteena on Pfizerin tai Modernan mRNA-valmiste.

Vapaita aikoja nettivaraukseen lisätään rokotteiden saatavuuden mukaan. Varaus- ja muut ohjeet on koottu Kainuun soten infosivulle sote.kainuu.fi/koronarokotukset. 

Ajanvarausnumeroon 044 709 3788 pyydetään soittamaan vain, mikäli nettiajanvaraus ei ole mahdollista, Jonossa on edelleen toista tuhatta puhelua, joista valtaosa aiheettomia, joten takaisinsoitossa voi kestää useita vuorokausia.

Kainuussa on tällä hetkellä rokotettu kolmasosa aikuisväestöstä yhdellä annoksella. Yli 70-vuotiaiden osuus on jo 90 % ja yli 65-vuotiaissakin 43 %.

 

Jatko-ohjeet AstraZenecan koronarokotteen osalta

Uusia ajanvarauksia ei Kainuussa jatkossa avata AstraZenecan koronarokotteelle. Ajanvarausnumero (08 718 9303) ja siihen liittyvä takaisinsoittojono suljetaan.

AstraZenecan rokotteelle 1. toukokuuta alkaen ajan varanneet rokotetaan mRNA-valmisteella (Pfizerin tai Modernan valmiste).

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeen mukaan 1956 tai sitä ennen syntyneet AstraZenecalla rokotetut saavat myös 2. annoksen samalla valmisteella, ellei ensimmäisestä annoksesta ole aiheutunut vakavaa allergista reaktiota. Kainuussa ikäryhmään kuuluvia AstraZenecalla rokotettuja on 1700.

Thl:n mukaan 1957 syntyneet ja sitä nuoremmat ensimmäisenä rokoteannoksena AstraZenecaa saaneet saavat toisena annoksena mRNA-valmisteen. Henkilöitä on Kainuussa 520.

 

Vaalitoimitsijat ja kiireellisten sote-palveluiden henkilöstö rokotusvuorossa

Valtioneuvoston asetuksen mukaan kuntavaalien vaalitoimikuntien pj:t, varapj:t, jäsenet ja varajäsenet sekä kotiäänestyksestä huolehtivat henkilöt rokotetaan ennen muuta väestöä. Kainuun sote tiedottaa alueen vaalitoimikuntia rokotusten järjestelyistä.

Sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisista rokotusvuorossa ovat kiireellistä ja ympärivuorokautista palvelua antavat. Työnantajat tiedottavat rokotuksista omalle henkilöstölleen.

 

Lisätietoja: Olli-Pekka Koukkari, Kainuun soten pandemiapäällikkö (044 797 4668)