Tiedote 18.12.2021

Perjantaina yhdeksän tartuntaa

Eilen Kainuussa todettiin yhdeksän uutta koronatartuntaa. Näistä kuusi Kajaanissa, yksi Puolangalta, yksi Kuhmosta ja yksi ulkopaikkakuntalaisella henkilöllä. Tartunnanjäljitys on osittain vielä meneillään.

Kuhmon koulu- ja päiväkotitartuntoihin liittyen 48 henkilöä on määrätty karanteeniin; näistä kaikki lapsia. Tähän mennessä ei toistaiseksi ole todettu jatkotartuntoja.

Kajaanin Keskuskoulussa on todettu yksi koronatartunta henkilökuntaan kuuluvalla, johon liittyen kaksi henkilöä on määrätty karanteeniin. Tartunnanjäljitys ottaa yhteyttä altistuneisiin.

Soidinsuon koulun 5B-luokalla on eilen todettu yksi ja tänään kolme positiivista tartuntaa. Tartunnanjäljitys ottaa yhteyttä huoltajiin jatko-ohjeita ja testausta varten.

Varotoimena koulujen oppilaita on jo pyydetty omaehtoisesti rajoittamaan lähikontakteja ja hakeutumaan koronatestiin mikäli oireita ilmenee.

Koronarokotukset Kainuussa jatkuvat toistaiseksi aiemman ohjeistuksen mukaisesti

Eilisen THLn koronarokotussuosituksen päivityksen johdosta Kainuussa ryhdytään tarvittaviin muutoksiin mahdollisimman pian. Toistaiseksi rokotuksia jatketaan aiemman käytännön mukaisesti. eli kolmatta rokoteannosta annetaan yli 18-vuotiaille, kun 2. annoksesta on kulunut vähintään 5 kk. Vakavasti immuunipuutteisille 3. annos voidaan antaa kun 2. annoksesta on kulunut vähintään 2 kk.

”Kuten THLstä kommentoitiin eilen, kunnille täytyy taata resursseja järjestelyihin, jotta rokotuksia voidaan nopeuttaa. Uskon, että ihmiset ymmärtävät, että tämä ei tapahdu ensimmäisten tuntien aikana. Tämän vuoksi pyydämme, että rokotuspisteillä noudatetaan ohjeita ja toimitaan rauhallisesti ruuhkautumisen välttämiseksi. Rokotteita riittää kaikille. Katsomme ensi viikolla rokotusjärjestelyitä ja tiedotamme asiasta lisää mahdollisimman pian”, vetoaa pandemiapäällikkö Lea Käsmä-Ronkainen Kainuun sotesta. 

 

 Lisätietoja medialle: pandemiapäällikkö Lea Käsmä-Ronkainen 044 7970 655