Tiedote 22.01.2022

Perjantaina 151 koronatartuntaa

Perjantaina 21.1. Kainuussa todettiin 151 koronatartuntaa. Koronaviruksen ilmaantuvuus on THLn tilaston mukaan Kainuussa 2331 / 100 000 / 14 vrk.

Tartunnanjäljityksen ruuhkautumista on saatu purettua lisäresurssien myötä. Positiivisen testituloksen saaneiden kontaktointiviive on lyhentynyt ja eilen on tavoitettu osa 1-2 vrk sitten testeissä käyneitä. Uusia joukkoaltistumisia ei ole havaittu.

Sosiaali- ja terveydenhuollossa jatkuu vaikea tilanne henkilöstön poissaolojen vuoksi, jotka vaikuttavat useiden yksiköiden toimintaan. Toiminnan supistuksilla ja henkilöstön siirroilla pyritään turvaamaan kiireellisen hoidon resurssit. Kainuun soten johtokeskus kokoontuu kuntayhtymän johtajan johdolla päivittäin tilanteen arvioimiseksi. Kainuun soten rekrytointi hakee lisätyövoimaa pandemian vuoksi ja päivystää myös viikonlopun ajan.

Koronatietoa saatavilla AVIn ja THLn kanavilta

Tietoa kansallisista rajoituksista ja suosituksista löytyy aluehallintovirasto AVIn, sekä THLn verkkosivuilta. Rajoitukset ovat alueellisia, joten oman alueen tiedot kannattaa tarkastaa myös Kainuun soten verkkosivuilta.

https://avi.fi/usein-kysyttya-koronaviruksesta

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19