Tiedote 05.04.2021

ONNETTOMUUSTIEDOTE - Vakava liikennonnettomuus Suomussalmella 5.4.

Suuronnettomuustilanne Kainuun keskussairaalassa (JATKOTIEDOTE) klo 15.00

Aamupäivällä Suomussalmen pohjoispuolella tapahtuneen vakavan liikenneonnettomuuden vuoksi Kainuun keskussairaala (KAKS) nosti akuuttihoidon valmiuttaan. Kainuun keskussairaalassa annetussa suuronnettomuushälytyksessä kutsuttiin lisää henkilöstöä töihin mm. leikkaus- ja teho-osastoille.

”Onnettomuudessa on ollut osallisena eri-ikäisiä henkilöitä, noin 15 – 50 vuotiaita. Vastaavissa kolaritilanteissa on usein kyse suurienergisistä vammoista, jotka ovat tyypillisesti pää-, raaja- tai rintakehävammoja sekä eriasteisia murtumia, kertoo tilannetta johtava terveysjohtaja Olli-Pekka Koukkari Kainuun sotesta.”  

Kuusi potilasta on parhaillaan hoidettavana KAKS:ssa ja kaksi Oulun yliopistollisessa sairaalassa. Kajaanissa hoidettavista potilaista kaksi valmistaudutaan siirtämään jatkohoitoon Kuopioon ja yksi Ouluun.

”Tällä hetkellä kolme henkilöä on KAKS:ssa teho-osastolla, mutta potilailla ei ole välitöntä hengenvaaraa. Suuronnettomuushälytys on päättynyt klo 14.45”, kertoo terveysjohtaja Olli-Pekka Koukkari.

Noin 10 km Suomussalmen pohjoispuolella n. klo 9.50 tapahtuneessa onnettomuudessa on Oulun poliisilaitoksen mukaan ollut kyse ohitustilanteessa sattuneesta kahden auton nokkakolarista.

Kainuun sote ei jatkotiedota asiasta. Potilaiden omaisten tiedustelut KAKS:n päivystyspoliklinikalta 08 6156 2300.

 

Lisätietoja:

Kainuun soten terveysjohtaja Olli-Pekka Koukkari (044 797 4668)

 

 

ONNETTOMUUSTIEDOTE klo 12.30 (päivitetty tapahtuma-aika oikeaksi klo 13.20)

Suomussalmella on tapahtunut vakava liikenneonnettomuus maanantaina 5.4 klo 9.50 noin 10 km Suomussalmen pohjoispuolella. Tarkempi paikka on välillä Pesiönlahti - Alajärvi. Tie on suljettu liikenteeltä ja poliisi ohjaa liikenteen kiertotietä.

Ennakkotietojen mukaan kyseessä on kahden auton nokkakolari, jossa on vakavasti loukkaantunut kahdeksan henkilöä. Kaksi loukkaantunutta kuljetetaan Oulun yliopistolliseen sairaalaan. Kuusi henkilöä kuljetetaan Kainuun keskussairaalaan.

Kainuun keskussairaala on nostanut valmiuttaan suuronnettomuustilaan.

Kainuun sote tiedottaa onnettomuudesta seuraavan kerran klo 15.

Potilaiden omaisten tiedustelut KAKS:n päivystyspoliklinikalta 08 6156 2300.

 

Lisätietoja:

Kainuun soten terveysjohtaja Olli-Pekka Koukkari (044 797 4668)