Tiedote 21.01.2019

Muutoksia hoitotarvikejakeluun koko Kainuussa

Hoitotarvikejakelun asiakaspalvelupiste lopettaa toimintansa Hyrynsalmen, Paltamon, Sotkamon, Kuhmon, Ristijärven ja Suomussalmen terveysasemilla helmikuun  2019 loppuun mennessä.

Hoitotarvikejakelu toimii 15.2.2019 alkaen ennakkotilausperiaatteella.

Hoitotarviketilaukset tulee tehdä noin 1-2 viikkoa aikaisemmin sähköpostiosoitteeseen kakehoitotarvike@kainuu.fi tai puhelimitse numerosta 08 6156 7246

ma-ti ja to klo 8-10 tai 12-14 sekä pe klo 8-10 välisenä aikana.

Keskiviikkoisin ei ole puhelinpalveluaikaa.

Ennalta tilatut hoitotarvikkeet ovat noudettavissa Hyrynsalmen, Paltamon, Sotkamon, Kuhmon, Ristijärven ja Suomussalmen terveysasemien potilastoimistoista maanantaista perjantaihin klo 8-15 (yksityiset asiakkaat ja yksityiset hoitokodit).

Hoi­to­tar­vi­ke­ja­ke­luun kuu­lu­vat mm. dia­be­tes­tuot­teet, haa­van­hoi­to­tuot­teet, ka­tet­rit ja avan­ne­tuot­teet, tra­keos­to­mia­tuot­teet, dia­lyy­si­tuot­teet, suo­li­huuh­te­lu­tuot­teet ja ruo­kin­ta­let­kut. Hoi­to­tar­vik­kei­den ja­ke­lu pe­rus­tuu yk­si­löl­li­seen tar­pee­seen, jon­ka mää­rit­te­lee hoi­ta­va lää­kä­ri, ter­vey­den­hoi­ta­ja tai sai­raan­hoi­ta­ja.

Hoitotarvikkeiden tilaaminen on mahdollista vain voimassa olevalla lähetteellä.

Kainuun sotessa käytössä olevaan Omasoteen tulee tilausta helpottava lomake, jonka kautta tilaus ohjautuu hoitotarvikejakeluun. Ilmoita, haluatko käyttää Omastote-lomaketta asioidessasi hoitotarvikejakelun kanssa. 

Hoitotarvikejakelun kehittämisen tavoitteena on maakunnallinen yhtenäistäminen.

Kaikki hoitotarviketilaukset käsitellään Kajaanissa, hoitotarvikkeet pakataan ja toimitetaan asiakkaan omalle terveysasemalle noudettavaksi. Hoitotarvikkeiden kotiin tapahtuva suorajakelu tulee myös tulevaisuudessa lisääntymään.

Hoitotarvikkeita lähetetään myös Posti Oy:n jakelun kautta suoraan asiakkaille kotiin tai lähimpään pakettiautomaattiin niin sovittaessa.