Tiedote 29.01.2021

Laaja altistuminen Kajaanissa – aamulla tiedotetut venäläishiihtäjien testitulokset ovat osoittautuneet vanhoiksi tartunnoiksi

Aamulla kerrotut Venäjän nuorten hiihtomaajoukkueen jäsenten maahantulotestien tulokset ovat osoittautuneet jäljiksi aiemmista tartunnoista. ”Testien ns.ct-arvot osoittavat, että kyseessä on selkeästi aiemmat sairastumiset. Tätä tukee myös joukkueen esittämät todistukset aiemmista sairastumisista. Näin ollen joukkueesta ei ole ketään karanteenissa tai eristyksessä”, selventää Olli-Pekka Koukkari Kainuun sotesta.

Kajaanin Ladyline -kuntosalilla on 27.1. klo 17:20 – 19:35 ollut oireeton koronavirusta tartuttava henkilö, joka liittyy tänään uutisoituun Ylä-Savossa tapahtuneisiin tartuntoihin. Tartunnanjäljitys tavoittaa kyseisenä aikana salilla olleita henkilöitä ja antaa jatko-ohjeita. Yhteensä altistuneita kuntosalilla on n. 20 ja muissa yhteyksissä n 10.

Ladylinella on noudatettu asianmukaisia koronaohjeistuksia ja salilla asiointi voi jatkua turvallisesti.

Tapaukseen liittyvillä henkilöillä on osin ollut koronavilkku-sovellus käytössä. Koronavilkun ilmoitettua altistumisesta tulee ottaa yhteyttä jatko-ohjeita varten oman paikkakunnan terveyskeskukseen tai Kainuussa numeroihin 116 117 tai 040 165 0020. Vilkkuhälytys ei automaattisesti tarkoita tarvetta testiin hakeutumisesta, joten yhteydenotto ensin on tärkeää.

Koronaan viittaavissa oireissa tulee hakeutua testiin. Kainuun sote muistuttaa edelleen, että kaikkia lähikontakteja tulee rajoittaa minimiin sekä käyttää kasvomaskia, käsidesiä ja huolehtia yli kahden metrin turvavälin säilymisestä.

 

Lisätietoja:

Olli-Pekka Koukkari, Kainuun soten pandemiapäällikkö (044 797 4668)

Heli Veteli, yrittäjä, Kajaanin Ladyline (045 160 2110)