Tiedote 09.01.2022

Koronatartuntoja kajaanilaisissa päiväkodeissa

Kainuun soten tartunnanjäljitys tiedottaa kajaanilaisissa päiväkodeissa todetuista koronatartunnoista. Lehtikankaan päiväkodissa on yli 30 sekä yksityisessä päiväkoti Sinilinnussa toistakymmentä altistunutta lasta.

Kajaanin kaupunki sekä päiväkoti Sinilintu tiedottavat huoltajia tilanteesta sekä päiväkotijärjestelyistä. Tartunnanjäljitys on yhteydessä huoltajiin, mikäli kyse on karanteeni- tai eristysmääräyksistä.

Aiemmin Vanamon ja Nakertajan päiväkodeissa todettuihin tartuntoihin liittyvät altistuneet on tavoitettu ja huoltajia on informoitu tilanteesta.

Kainuun sote ja Kajaanin kaupunki korostavat koronavarotoimien tärkeyttä sekä erityisesti päivähoitoon ja kouluun saapumista vain terveenä. Kasvomaskien käyttösuositus on voimassa kaikille 10 vuotta täyttäneille kolmannelta vuosiluokalta alkaen.

Kriittisten toimintojen ylläpitoon kohdistuu erityistä huolta

Voimakkaasti lisääntyvät koronatartunnat herättävät huolta yhteiskunnan eri toiminnoissa. Erityisesti kriittisillä toimialoilla, kuten sosiaali- ja terveydenhuollossa, varhaiskasvatuksessa ja kouluissa tai huoltovarmuuden kannalta tärkeissä tehtävissä henkilökunnan mahdolliset poissaolot voivat aiheuttaa ongelmia.

Tilanteen pahenemisen estämiseksi korostetaan yleistä varovaisuutta ja ohjeiden noudattamista sekä erityisesti lähikontaktien rajoittamista. Kainuussa on voimassa vahva suositus siirtymisestä etätyöhön, jota tulisi mahdollisimman laajasti noudattaa.

 

Lisätietoja medialle: terveysjohtaja Susanna Halonen 044 7970 011