Tiedote 15.02.2021

Koronarokotusten ajanvaraus käynnissä ikäihmisille

Ajanvaraus yli 85-vuotiaiden koronarokotuksiin on avautunut, ja ensimmäiset rokotteet kuntien rokotuspisteissä annetaan tämän viikon torstaina.

Lähes kaikki noin tuhannesta ikääntyneiden ympärivuorokautisen hoivan asukkaasta on saatu rokotettua tämän viikon alkuun mennessä. Kotona hoidettaville on myös annettu jo lähes 500 rokotetta.

Maanantaina 22.2 ajanvaraus avautuu myös 80 vuotta täyttäneille. Rokotteiden saatavuuteen liittyvän epävarmuuden vuoksi ajanvarausvuorot julkaistaan viikoittain maanantaisin. Riskiryhmien rokotuksista ilmoitetaan myös paikallislehtien ilmoituksissa.

Ohjeet koronarokotusten ajanvaraukseen

  1. Tarkasta oma rokotusvuorosi
  • 15.2. alkaen ajanvaraus 85 vuotta täyttäneille
  • 22.2. alkaen ajanvaraus lisäksi 80 vuotta täyttäneille

2. Soita ajanvarausnumeroon 044 709 3788 – odota takaisinsoittoa (ruuhkatilanteissa takaisinsoittoon voi mennä 1 – 3 vrk)

3. Saavu ajoissa paikkakuntasi rokotuspisteeseen. Käytä kasvomaskia ja pukeudu siten, että olkavarsi on helposti paljastettavissa.

4. Huolehdi, että saat toisen rokoteannoksen määräajan kuluttua (12 viikkoa). Jatka ohjeiden mukaisia suojatoimia (kasvomaskit, käsidesi, turvavälit)

Ajanvarausnumeroon pyydetään soittamaan omalla rokotusvuorolla. Numerossa ei anneta rokote- tai muuta terveysneuvontaa.

Rokotusryhmään kuuluvan tiedot tarkistetaan aikaa varatessa. Seuraavien rokotusryhmien aikoja ei anneta ennakolta.

Lisätietoja koronarokotuksista saa verkkosivuiltamme https://sote.kainuu.fi/koronarokotukset

Rokotusten jälkeen huolehdittava edelleen varotoimista

Koronarokotteet antavat hyvän suojan erityisesti vakavaa tautimuotoa vastaan. Lisäksi rokotteet mahdollistavat nopeamman paluun normaalimpaan elämään, mikäli väestö saadaan rokotettua kattavasti. Rokotteiden vaikutuksesta viruksen tartuttavuuteen ei ole kattavaa tutkimusnäyttöä, joten on tärkeää jatkaa edelleen voimassa olevia suojaohjeita.

  • Käytä kasvomaskia ja käsidesiä ja huolehdi turvaväleistä
  • Noudata kokoontumisrajoituksia, matkustussuosituksia ja suojaa riskiryhmiä

Jatkossa oireettomia henkilöitä, jotka ovat saaneet kaksi rokoteannosta, ei enää altistustilanteessa määrätä karanteeniin. Oireiset henkilöt testataan normaalisti ja tarvittaessa määrätään eristykseen, mikäli testi on positiivinen.

Lisätietoja:

  • Olli-Pekka Koukkari, Kainuun soten pandemiapäällikkö (044 797 4668)
  • Maire Ahopelto, kuntayhtymän johtaja (044 777 3033)