Tiedote 18.12.2021

Koronarokotukset Kainuussa jatkuvat toistaiseksi aiemman ohjeistuksen mukaisesti

Eilen illalla annetun Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen päivitetty koronarokotussuositus otetaan Kainuussa käyttöön mahdollisimman pian. Rokotuspisteitä eikä rokotushenkilöstöä ei voida välittömästi lisätä, joten rokotukset jatkuvat aiemman käytännön mukaisesti. Tällä hetkellä

  • kolmatta rokoteannosta annetaan yli 18-vuotiaille kun 2. annoksesta on kulunut vähintään 5 kk. Vakavasti immuunipuutteisille 3. annos voidaan antaa kun 2. annoksesta on kulunut vähintään 2 kk.

Kainuun sote vetoaa kuntalaisiin, että rokotuspisteiden ruuhkautumisen välttämiseksi noudatetaan ohjeita ja toimitaan rauhallisesti.

Rokotusjärjestelyitä muutetaan mahdollisimman pian

Useat kiireellisesti tehdyt rokotussuositusten muutokset aiheuttavat paikalliselle terveydenhuollolle haasteita muiden tehtävien ohella. Ensi viikolla arvioidaan sitä, missä vaiheessa ja miten uuden suosituksen mukaiset rokotukset pystytään aloittamaan. Asiasta tiedotetaan mahdollisimman pian.

THL:n uusi rokotussuositus suosittaa että 3. rokoteannos annettaisiin jo 3-4 kk kuluttua 2. annoksesta 60 vuotta täyttäneille ja riskiryhmiin kuuluville.

Rokotusvälin lyhentämistä suositellaan myös alle 60 vuotiaille ja riskiryhmiin kuulumattomille henkilöille, joille 3. rokoteannosta voidaan tarjota 4-6 kk kuluttua 2. annoksesta. THL suosittelee kolmatta koronarokotetta kaikille 18 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille sekä voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille.