Tiedote 17.02.2021

Koronarokotejärjestelyt Kainuussa - Hiihtolomat alkavat, muista ohjeet!

Koronarokotukset ikäihmisille etenevät

Ikääntyneiden riskiryhmään kuuluvien koronarokotukset Kainuussa ovat käynnissä. Rokotteiden saatavuuteen liittyvistä epävarmuuksista johtuen seuraavat rokotusvuorossa olevat vahvistetaan maanantaisin. Riskiryhmien rokotuksista ilmoitetaan myös paikallislehtien ilmoituksissa.

Ympärivuorokautisen hoivan asukkaat on rokotettu, ja kotona hoidettavien osalta rokotukset ovat parhaillaan käynnissä.  

Muilta osin rokotukset etenevät ikäjärjestyksessä alkaen yli 85-vuotiaista, joille ajanvaraus on tällä hetkellä avoinna. Maanantaina 22.helmikuuta ajanvaraus avautuu 80 vuotta täyttäneille.

Alle 70-vuotiaiden taustasairauksien vuoksi riskiryhmään kuuluvien rokotukset käynnistyvät ikäihmisten jälkeen tai samanaikaisesti, mikäli rokotteita on saatavissa.

Muun väestön rokotukset käynnistyvät riskiryhmien jälkeen. Rokotuksia ei voi kiirehtiä esimerkiksi työtehtävien perusteella, vaan ne etenevät järjestyksessä saatavuuden mukaisesti. Rokotteet tarjotaan koko väestölle maksutta.

Ohjeet koronarokotusten ajanvaraukseen

Pelkästään ikäperusteisiin riskiryhmiin kuuluvia Kainuussa on 15 000. Palveluiden ruuhkautumisen välttämiseksi asukkaita pyydetään noudattamaan seuraavia ohjeita:

  1. Tarkasta oma rokotusvuorosi
  • 15.2. alkaen ajanvaraus 85 vuotta täyttäneille
  • 22.2. alkaen ajanvaraus lisäksi 80 vuotta täyttäneille

2. Soita ajanvarausnumeroon 044 709 3788 – odota takaisinsoittoa. Soittaa voivat vuorossa olevat tai heidän puolestaan asioivat henkilöt.

3. Saavu ajoissa paikkakuntasi rokotuspisteeseen. Käytä kasvomaskia ja pukeudu siten, että olkavarsi on helposti paljastettavissa.

4. Huolehdi, että saat toisen rokoteannoksen määräajan kuluttua (12 viikkoa). Jatka ohjeiden mukaisia suojatoimia (kasvomaskit, käsidesi, turvavälit).

Ajanvarausnumeroon pyydetään soittamaan omalla rokotusvuorolla. Numerossa ei anneta rokote- tai muuta terveysneuvontaa. Ruuhkatilanteissa takaisinsoittoon voi mennä 1 – 3 vrk.

Rokotusryhmään kuuluvan tiedot tarkistetaan aikaa varatessa. Seuraavien rokotusryhmien aikoja ei anneta ennakolta. Rokotuspisteen sijainti varmistetaan ajanvarauksen yhteydessä ja samalla varataan aika tehosterokotukseen.

Lisätietoja koronarokotuksista saa verkkosivuiltamme sote.kainuu.fi/koronarokotukset

Turvallista hiihtolomaa – toimi ohjeiden mukaan!

Hiihtolomasesongista odotetaan ennätyksellisen vilkasta. Alueelta toiselle matkustavia on paljon helmi-maaliskuun aikana, jolloin myös riski koronatartuntojen leviämiselle kasvaa. Lomailijoita pyydetään noudattamaan voimassa olevia rajoituksia, ohjeita ja suosituksia.

Tärkeää on noudattaa myös paikka- ja tilannekohtaisia ohjeita, jolloin matkaillessakin säilyy turvallisuus. On myös hyvä muistaa, että virus leviää lähikontakteissa, ja toimimalla vastuullisesti palveluitakin voi käyttää rajoituksien puitteissa.

Koronatilanteesta, testauksista ja ohjeista saa lisätietoja verkkosivuilta sote.kainuu.fi/koronainfo.

  • Lisätietoja: Olli-Pekka Koukkari, Kainuun soten pandemiapäällikkö (044 797 4668), Maire Ahopelto, kuntayhtymän johtaja (044 777 3033)