Tiedote 21.08.2021

Kolmetoista uutta tartuntaa perjantaina, Linnanvirran PopUp –rokotuspiste avoinna vielä tänään

Perjantaina 20.8. Kainuussa on todettu 13 uutta koronatartuntaa, joista kuusi Sotkamossa jo karanteenissa olevilla thaimaalaisilla poimijoilla. Kainuussa on karanteeniin määrätty 16. - 20.8. välillä noin 350 henkilöä.

Tartunnanjäljitys on ruuhkautunut ja altistuneiden tavoittamisessa on viiveitä. Myös koronatestauksessa on ajoittain viivettä ja testituloksen saamisessa voi mennä yli vuorokausi. Altistumispaikkoja ilmoitetaan mikäli jäljityksen perusteella arvioidaan tartunnan olevan mahdollista ja tilanteessa on ollut henkilöitä joita ole voitu tavoittaa. Altistumispaikat ilmoitetaan Kainuun soten verkkosivulla: sote.kainuu.fi/altistumispaikat​ 

Kainuun ilmaantuvuus on nyt 170,8 / 100 000 / 14 vrk.

Kehitysvammapoliklinikalla tartunta ja altistumisia

Kainuun keskussairaalan kehitysvammapoliklinikalla on todettu koronatartunta, jonka johdosta yksi työntekijä, kaksi poliklinikan asiakasta sekä yksi kehitysvammaosaston asiakas on asetettu karanteeniin. Asianosaisiin on oltu yhteydessä ja heidät on ohjattu testiin.

Koronarokotus helposti Linnanvirran PopUp-pisteeltä Kajaanissa

Kajaanin Linnanvirta-tapahtumassa voi käydä ottamassa tänään lauantaina ensimmäisen koronarokotteen aikaa varaamatta. Rokotuspaikkana on ensihoidon ambulanssi. Rokotuspisteen löytää Kajaanin Rantapuistosta ensiapupisteen vierestä. Perjantaina 20.8. pisteellä oli paljon kävijöitä, tapahtuman aikana on mahdollista antaa kahdelle sadalle henkilölle ensimmäinen rokoteannos.

Rokotuspiste on avoinna lauantaina 21.8. klo 12–18. Rokote on maksuton ja sen saamiseksi tulee osoittaa henkilöllisyytensä. 12–14-vuotiaiden rokotuksissa vaaditaan vanhemman tai huoltajan läsnäolo. Koronarokotteen ottaminen on vahvasti suositeltavaa. Rokotus pienentää merkittävästi riskiä sairastua tai tartuttaa virusta edelleen.