Tiedote 26.01.2022

KAKS:n lastentautien sekä naistentautien klinikat palkittu lääkärien ammatillisesta koulutuksesta

Lääkäriliitto ja Nuorten Lääkärien yhdistys on palkinnut Kainuun keskussairaalan lastentautien sekä naistentautien klinikat esimerkillisestä lääkäreiden ammatillisesta jatkokoulutuksesta.

KAKS:n lastentautien sekä naistentautien klinikat ovat panostaneet pitkään erityisesti nuorten lääkärien ammatilliseen tukeen sekä erikoistumiskoulutukseen. Tämä näkyy klinikoiden menestymisessä myös Lääkäriliiton vuoden 2021 koulutuspaikkakyselyssä, jonka tulosten perusteella palkinnot on myönnetty. KAKS:n klinikat saivat koulutuskyselyssä täydet 100 pistettä. Palkinnot julkaistiin Lääkäripäivillä tänään 26. tammikuuta.

”On todella hienoa saada tällainen tunnustus meidän työyhteisöillemme, erityisesti näin vaikeana aikana. Hyvä perehdytys ja ohjaavat keskustelut sekä kollegoiden kannustus on edellytyksenä itsenäiselle työlle ja tätä yritämme jatkuvasti toteuttaa. Pienet yksiköt voivat tarjota monipuolista koulutusta ja ammatillista tukea niin lääkäreille kuin muillekin ammattilaisille – meillä on ollut hyvin hakijoita avoimiin tehtäviin ja uskomme myös, että hyvä sana kuuluu kauas”, iloitsevat klinikoiden ylilääkärit Liisa Kalliokoski ja Ritva Keravuo.

Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä (Kainuun sote) on menestynyt hyvin myös aiemmin lääkärikoulutuksiin liittyen. Esimerkiksi Suo­men Me­di­sii­na­ri­liit­to on myön­tä­nyt Suo­mus­sal­men ter­veys­kes­kuk­sel­le Kan­diys­tä­väl­li­nen Ter­veys­kes­kus -palkinnon 2020 sekä 2021.

Kainuun sote vastaa Kainuussa erikoissairaanhoidosta sekä perusterveydenhuollon ja sosiaalihuollon palveluista. Palveluiden järjestämisvastuu siirtyy uudelle Kainuun hyvinvointialueelle vuoden 2023 alusta.

 

Lisätietoja:

  • Liisa Kalliokoski, lastentautien ylil (050 4143611)
  • Ritva Keravuo, naistentautien ylil (044 724 7062)

Tutustu myös tarkemmin KAKS:n koulutusmallista asiaa koskevasta Lääkärilehden artikkelista

Kuvia medialle: