Tiedote 19.10.2020

Kajaanin pääterveysaseman vastaanotot muuttaneet uuteen sairaalaan

Kainuun uuden sairaalan toinen muuttovaihe on parhaillaan käynnissä. Kajaanin pääterveysaseman lääkäri- ja hoitajavastaanotot ovat tänään 19.lokakuuta alkaneet uuden sairaalan yleislääketieteen poliklinikalla.

”Muutto on sujunut suunnitellusti ja otamme jo vastaan ajanvarauspotilaita uusissa tiloissa”, toteaa osastonhoitaja Pia Kemppainen. ”Suuntaamme toimintaamme yhä enemmän nopean palvelun suuntaan ja jatkossa yleisimmät asiat hoidetaan monesti puhelimitse tai etävastaanoton kautta. Pitkäaikaissairaiden hoidossa oma tuttu lääkäri ja kansanterveyshoitaja ovat jatkossakin tavoitettavissa”.

Saapuminen uusille vastaanotoille on helppoa: uuden sairaalan pääovesta heti oikealle odotustilaan 1. Tällä hetkellä yleislääketieteen poliklinikalle saavuttaessa ei ole käytössä ilmoittautumista, vaan ajanvarauspotilaat kutsutaan huoneisiin odotusalueelta.

Uuden sairaalan toisen vaiheen käynnistymisestä lisätietoja saa kotitalouksiin ja terveysasemille jaetusta liitelehdestä sekä Kainuun soten verkkosivuilta sote.kainuu.fi. Kainuun sote pyytää, että yleisö välttäisi tarpeetonta kulkua ja omatoimista tutustumista uusissa tiloissa koronaepidemian aikana.

Uuden sairaalan muutot jatkuvat vuoteen 2021 asti

Toisen vaiheen muutot jatkuvat tällä erää vielä tämän viikon ajan. Vaativan kuntoutuksen osasto eli muuttaa keskiviikkona 21.10 uuden sairaalan kuudenteen kerrokseen (osasto C6). Torstaina 22.10. lasten ja nuorten poliklinikka aloittaa kolmannen kerroksen uusissa tiloissa.

Ensi kevättalvella täysin uudistettuun aiempaan päivystysrakennukseen muuttaa lasten ja nuorten psykiatrian toiminnot, kehitysvammapoliklinikka sekä ensihoidon toiminnot. Viimeisetkin poliklinikkatoiminnot muuttavat uusiin tiloihin syksyllä 2021, jonka jälkeen alkaa vanhojen sairaalarakennusten purku.

Satamakadun vanhassa pääterveysaseman kiinteistössä jatkaa vielä Kajaanin terveyskeskussairaalan akuuttiyksikkö, neuvola, hammashoitola sekä hoiva-osasto.