Tiedote 17.01.2020

Kainuun uuden sairaalan avajaisjuhlia vietetty henkilöstön ja kutsuvieraiden kesken

Kainuun keskussairaalan uuden päärakennuksen ensimmäisen osan avajaisia on juhlittu tänään 17.tammikuuta. Uuden sairaalan pääaulassa vietetyn juhlatilaisuuden vieraina olivat sairaalan henkilöstön ja kuntayhtymän johdon sekä Kainuun kuntien ja valtiovallan edustajat.

Eduskunnan varapuhemies Antti Rinne toi tervehdyspuheessaan esille Kainuun pitkät perinteet lääkintätaidon alalla jo ennen Elias Lönnrothin aikaa. Rinteen mukaan uusi sairaala on jatkumoa tälle pitkälle ja arvokkaalle perinteelle. 

Juhlassa sai ensiesityksensä myös kainuulaisen säveltäjän Kassu Halosen ensimmäiseen sinfoniaan tehty musiikki- ja videoteos Pohjoisen Valo. Teos on tehty uuden sairaalan käyttöön tuomaan musiikin voimaa, tukemaan potilaiden kuntoutumista ja piristämään työntekijöiden arkena. Se on koettavissa esimerkiksi kaikissa potilashuoneissa ja sairaalan muissa tiloissa isoilta näyttöruuduilta.

Juhlapuheiden ja musiikkiesitysten lisäksi vieraat pääsivät tutustumaan sairaalan yksiköihin. Erityistä kiitosta uudet tilat saivat valoisuudesta sekä värien ja taideteosten käytöstä.

Yleisölle on järjestetty tutustumismahdollisuus tulevana viikonloppuna. Täyteen varatuille esittelykierroksille on ilmoittautunut lähemmäs tuhat kiinnostunutta kainuulaista.

Uuden sairaalan rakentaminen jatkuu

Viime syksynä 50 vuotta täyttäneen keskussairaalan uudistaminen on Kainuun suurin julkinen investointihanke, jonka kustannusarvio on 159 M€.  Hanke on toteutettu yhteisvastuullisena allianssihankkeena, jonka osapuolina ovat Kainuun soten lisäksi Skanska, Caverion ja Sweco.

Uuteen sairaalaan muuttaa ensimmäisessä vaiheessa päivystys ja kiireellisen hoidon osat, kuten leikkaus- ja teho-osasto ja synnytykset 22.1. Myös diagnostiikkapalvelut kuten kuvantaminen ja näytteenotto siirtyvät uusiin tiloihin tammikuussa

Päärakennuksen toisen vaiheen rakennustyöt ja vanhan sairaalan saneeraus jatkuvat vuoden 2021 kesään saakka, jonka jälkeen alue viimeistellään purku- ja pihatöiden osalta. Seuraavat muuttovaiheet ovat syksyllä 2020, keväällä 2021 ja syksyllä 2021.